nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

ponyclub deldenerbroek

Terug

Ponyclub Deldenerbroek

De Ponyclub Deldenerbroek werd in 1961 opgericht en geeft al 50 jaar rijplezier aan vele kinderen en pony’s. Een veldje van de famillie Ten Pierik aan de Welbergsweg, ook wel ‘De Loarkamp’ genoemd, werd uitgekozen als plek voor de eerste ‘manege’. Na ‘De Loarkamp’ verhuisde de ponyclub naar Brandriet aan de Bellinksweg. Halverwege de jaren zeventig werd de Boerenbond aan de Reigerstraat in Delden de thuisbasis van de ponyclub. Eind 1979 werd Manege “De Hoffmeier” gebouwd. Sindsdien maakt Ponyclub Deldenerbroek, samen met de zusterverenigingen uit de buurt, hier dankbaar gebruik van.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder