nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
19°
lichte regen
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
15°
geheel bewolkt
23:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

psv de zeven buurtschappen

Terug

PSV De Zeven Buurtschappen

Paardensportvereniging De Zeven Buurtschappen, opgericht in 1934, is een bloeiende en actieve vereniging van paardensporters. De vereniging telt ongeveer 130 leden en donateurs. De vereniging is gehuisvest in paardensportcentrum De Hoffmeijer in Ambt Delden aan de Hoffmeijerweg 10.

De vereniging heeft de beschikking over drie overdekte rijhallen en buitenterreinen, waar clublessen worden gegeven en concoursen worden gehouden. Rijdende leden hebben de mogelijkheid om wekelijks een les van een gediplomeerde instructeur te volgen. In twee hallen worden op dinsdagavond lessen gegeven. Op andere avonden is de manege veelal in gebruik door andere verenigingen en ponyclubs, maar de derde hal is voor rijdende leden, ook tijdens lesavonden, vrij toegankelijk, mits er geen andere activiteiten plaatsvinden.

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandsche Hippische Sportbond (K.N.H.S.), een van de grootste sportbonden van Nederland. Door de KNHS is Nederland onderverdeeld in regio’s en deze zijn weer onderverdeeld in kringen. De rijvereniging maakt deel uit van de regio Overijssel en de kring Reggedal.

In februari organiseert De Zeven Buurtschappen het Indoor Ambt Delden en in september een outdoor concours samen met ponyclub Deldenerbroek. In november en in maart worden indoor dressuurwedstrijden gehouden.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder