nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting cultureel straatfestival

Terug

Stichting Cultureel Straatfestival

De Stichting Cultureel straatfestival Delden is een onafhankelijke stichting die jaarlijks het gelijknamige evenement organiseert op de derde zondag in september. De stichting werd in 1996 opgericht en kwam voort uit het plan om voor de inwoners van Stad Delden een mooi kunstwerk aan te kopen. Het geld dat ieder jaar opzijgezet werd voor de raadscommissie kunst en cultuur van de voormalige gemeente, bleek echter bijlange na niet toereikend om dit doel te verwezenlijken. Tijdens een brainstormsessie werd toen geopperd om het beschikbare potje te gebruiken voor de opzet van een cultureel straatfestival in Delden.

Sindsdien is het straatfestival flink gegroeid en uitgebreid. Zo is bijvoorbeeld de kunst- en boekenmarkt toegevoegd, zijn er themapleinen ontstaan en is het muziekaanbod uitgebreid met koren. Ook heeft het evenement flink gewonnen aan naamsbekendheid. Mensen uit de hele regio komen ieder jaar speciaal naar Delden voor het straatfestival. Het bestuur bestaat momenteel uit vijf personen met Ruud Morssinkhof als voorzitter.


Gerelateerde berichten

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder