nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

toneelvereniging de kwekweschudders

Terug

Toneelvereniging de Kwekweschudders

De Toneelvereniging de Kwekweschudders is opgericht net na de Tweede Wereldoorlog. In 2015 werd het 70 jarig jubileum gevierd. De vereniging werd gestart door een groepje heren uit Delden heren. Dames mochten in de begintijd geen lid worden. Dit veranderde in de loop der jaren.

De toneelstukken die gespeeld worden, zijn meestal blijspelen of kluchten. De mensen een leuke avond bezorgen waarbij gelachen wordt, is bij de voorstellingen het uitgangspunt van de Kwekweschudders. Hierbij worden de stukken bijna volledig in het dialect gespeeld. Op deze manier zorgt de vereniging ervoor dat de Twentse spraak behouden blijft.

Op dit moment bestaat de vereniging uit 23 leden in diverse leeftijdscategorie├źn. Dit zijn niet alleen spelers, maar ook decorbouwers en bestuursleden. De repetitieavond is op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur. De meeste repetities vinden plaats in het Parochiehuis. Wanneer de zaal met podium bezet is, wordt elders geoefend. De uitvoeringen zijn meestal de laatste twee weekenden van januari.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder