nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

vrienden van twickel

Terug

Vrienden van Twickel

Vereniging

De Vereniging Vrienden van Twickel (VVT) is opgericht in 1972. Ze is voortgekomen uit de actiegroep 'Spaar Twickel', die zich hetzelfde jaar met succes heeft verzet tegen de aanleg van de provinciale weg S23, dwars door het landgoed Twickel. In de loop der jaren is er veel ten goede veranderd op het gebied van wetgeving en planologie. Deze ontwikkelingen vinden hun weerslag in de huidige doelstellingen. Samen met de Stichting Twickel brengt de VVT het Twickelblad uit. Dit kwartaalblad besteedt aandacht aan de historie, cultuur en natuur van en op Twickel.

Deze zijn: het leveren van bijdragen voor behoud, onderhoud, en de ontwikkeling van kennis en waardering m.b.t. de natuur- en cultuurhistorische waarden van alle aan de Stichting Twickel toebehorende landgoederen, inclusief de daartoe behorende gebouwen, installaties en inrichtingen daarvan, een bijdrage te leveren aan het in stand houden van natuur-, landschaps- en cultuurwaarden van Twickel in brede zin en het bevorderen van een maatschappelijk draagvlak, dat de natuur-, landschaps- en cultuurwaarden van Twickel tegen schadelijke invloeden kan beschermen.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder