nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
13:00
10°
licht bewolkt
16:00
12°
onbewolkt
19:00
zwaar bewolkt
22:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

zien en doen

>

de fluitspeelster

Terug

'De Fluitspeelster'

Jeanette Hagen - Kunst in Delden

Het standbeeld ‘Het fluitspeelstertje’ staat sinds 2003 op het kerkplein van de Oude Blasiuskerk in Delden. Het beeld is aangeboden door Stichting Tilia op 15 maart 2003. Kunstenares Jeanette Hagen uit Delden ontwierp het beeld van de fluitspeelster.Het standbeeld ‘Het fluitspeelstertje’ staat sinds 2003 op het kerkplein van de Oude Blasiuskerk in Delden. Het beeld is aangeboden door Stichting Tilia op 15 maart 2003. 

Kunstenares Jeanette Hagen uit Delden ontwierp het beeld van de fluitspeelster.

Copyright fotografie: K Vehof


Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het momen...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder