nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°
zwaar bewolkt
20:00
25°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

zien en doen

>

het paardje

Terug

Het Paardje

Gabriël Sterk

Een van de meest herkenbare kunstwerken in Delden is het Veulentje van kunstenaar Gabriël Sterk. Het bronzen beeld aan het Keszthelyplein, op de hoek van de Zuiderhagen en de Langestraat in Delden, werd gemaakt in 1977 en in 1979 geplaatst in het centrum. Het veulen werd geschonken door het toenmalige Servo aan Stad Delden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de onderneming.

In de nacht van 5 op 6 januari 2014 is het beeld van de sokkel gerukt en ontvreemd. Het beeld kwam nooit terug maar tijdens de zoektocht bleek dat er nog twee identieke veulens in Nederland zijn, waarvan er een te koop was. De gemeente heeft dit beeld met hulp van Elementis aangekocht en in 2015 keerde het veulen terug in het Deldense straatbeeld.

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder