nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°
zwaar bewolkt
20:00
25°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

zien en doen

>

wandeling twickel umfassungsweg

Terug

Umfassungsweg

9 km Wandeling door Twickel

Divers en mooi aangelegd, het zijn de meest gehoorde reacties op de Umfassungsweg. De nieuwe wandelroute door Twickel is populair onder de wandelaars. Het heeft 120 jaar geduurd, maar sinds Pasen 2011 is de wandelroute dan eindelijk in gebruik. In 1890 tekende landschapsarchitect Eduard Petzold al de Umfassungsweg rond kasteel Twickel, maar door zijn dood is er lange tijd niks met zijn plan gedaan. Stichting Twickel heeft nu in samenwerking met diverse overheden het plan voltooid en inmiddels is de belangstelling voor de route erg groot.

“Er is veel vraag naar. Aantallen kan ik je niet geven, maar het is wel duidelijk dat er sinds de opening van de Umfassungsweg meer wandelaars zijn,” vertelt Janette Hettema, van de Landgoedwinkel Twickel. De wandelaars kunnen de route starten bij drie punten, namelijk de watertoren, kasteel Twickel en hotel de Zwaan. “Maar het beste is om brochure te halen bij ons. Daar staat de route duidelijk in met extra informatie. Dat is wel aan te bevelen.” De reacties op de route zijn na vier maanden louter positief. “Ik hoor het vaakst dat men de variatie langs de weg erg fraai vindt. Ook is het erg mooi aangelegd. Het vlonderpad wordt genoemd als de mooiste plek. Dit is een bijzonder punt, het heeft wat buitenlands”, benadrukt Hettema. Op de vraag of het de mooiste wandelroute is van Nederland, reageert Hettema bevestigend. “Uiteraard hoor ik ja te zeggen, maar ik denk ook wel wat het zo is. Ons doel is om wandelaars te laten meegenieten van Twickel.”

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder