nu 19°
Weerbericht Delden
lichte regen
23:00
15°
matige regen
02:00
14°
lichte regen
05:00
11°
half bewolkt
08:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

optreden big band zwolseconservatorium de oude blasiuskerk

Terug

Optreden Big Band Zwols conservatorium in Oude Blasiuskerk

Onder auspiciën van de ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’ treedt op zaterdag 16 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur de Big Band van het Zwolse conservatorium op, in de Oude Blasiuskerk. Deze big band bestaat voornamelijk uit studenten van de afdeling jazz & pop. Het vak ‘bigband’ staat voor deze studenten wekelijks op het lesrooster, hier krijgen ze de kans om het spelen in een groot jazzorkest op professioneel niveau onder de knie te krijgen. Hoewel de bezetting van jaar tot jaar verandert heeft het orkest zich de laatste jaren ook als een enthousiaste zelfstandig opererende band ontwikkeld.

Het repertoire bestaat uit een mix van alle in de professionele speelpraktijk voorkomende stijlen: swing, ballads, latin-jazz en funk, alles komt aan bod. Het orkest speelt stukken van hedendaagse componisten en arrangeurs zoals John Clayton, Bob Mintzer, Bert Joris en Pat Metheny. Het repertoire omvat de gehele bigband-geschiedenis: van Count Basie tot Snarky Puppy, van beide orkesten liggen stukken op de lessenaar.

Het optreden van het jazzorkest onder leiding van ArtEZ-docent Hein Buying is een nieuw voorbeeld van de samenwerking tussen de ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’ en het ArtEZ-conservatorium. “Een nieuwe traditie krijgt met dit concert gestalte, na het recente concert met The Sneatles o.l.v. Henk de Ligt en vooruitlopend op het concert van het saxofoonorkest o.l.v. Johan van der Linden in oktober.”

Voorverkoop: €8 voor leden, €10 voor niet-leden, overmaken op NL45 RABO 0317 6914 14, t.n.v. Cultuurvrienden Oude Blasius Delden, o.v.m. de concertdatum. Aan de kerk €12, gratis tot 16 jaar. Zie verder op: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl. Of mail naar: info@cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl
advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.