nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

60 nestkastjes moeten in delden processierups plaag voorkomen

Terug

60 nestkastjes moeten in Delden processierups plaag voorkomen

Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels en gemeente Hof van Twente hebben onlangs op diverse plaatsen in Hof van Twente nestkastjes opgehangen voor koolmeesjes. Deze vogel is een natuurlijke bestrijder van de processierups. In totaal werden er 275 geplaatst waarvan zo’n zestig in Delden. Twintig daarvan zijn in de bomen langs het ‘rode pad’ gehangen. Ook aan de Europalaan, bij de scholen en sportclubs werden nestkastjes geplaatst.

“De gemeente heeft de locaties waar de nestkasten werden opgehangen gekozen op basis van klachten uit voorgaande jaren”, zo laat de stichting weten. “Verder heeft er ook nog een preventieve ronde plaatsgevonden langs eiken waar in het verleden nesten werden aangetroffen. Daar zijn de oude nestresten inmiddels ook weggezogen.”

Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels zullen in de toekomst de nestkasten controleren en onderhouden. Inwoners die zelf ook nestkastjes op willen hangen kunnen contact opnemen met De Stichting Hofvogels via info@hofvogels.nl. Zie voor verdere informatie ook de website: www.hofvogels.nl

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.