nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

bezwaar gemeente tegen verhoging geluidproductieplafonds langs het spoor delden

Terug

Bezwaar gemeente tegen verhoging geluidproductieplafonds langs het spoor Delden

De gemeente Hof van Twente gaat bezwaar maken tegen het voorgenomen besluit van de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat om het geluidproductieplafonds langs het spoor in Delden op drie plekken te verhogen. Dat heeft wethouder Harry Scholten tijdens de raadsvergadering van dinsdag 15 januari laten weten.

De voorgenomen verhoging gebeurt op verzoek van ProRail dat aangeeft dat de overschrijding wordt veroorzaakt doordat de snelheden in de huidige dienstregeling lokaal hoger zijn dan de snelheden die ten grondslag liggen aan het huidige geluidproductieplafond. “Om deze overschrijding op te heffen, heeft ProRail een wijzigingsverzoek ingediend.” Gemiddeld gaat het om een verhoging van 1,3 decibel aan de Reigerstraat, het Van Wassenaerswegen het Greekerinckskamp.

De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente liet eerder in de TC Tubantia weten zich zorgen te maken over de ontwikkelingen. Het geluidproductieplafond fungeert namelijk als bescherming tegen een toename van treinverkeer. Als daar aan getornd wordt dan vreest de AGH dat er in de toekomst meer wordt gewijzigd. De actiegroep gaat eveneens een zienswijze indienen tegen de voorgenomen aanpassing.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.