nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

cda en sp tevreden met preventieplan alcohol en drugsgebruik

Terug

CDA en SP tevreden met preventieplan alcohol en drugsgebruik

Dinsdag 23 januari bespreekt de gemeenteraad Hof van Twente het preventie en handhavingsplan alcohol en middelen gebruik dat geschreven is door de gemeente. Vanuit 5 pijlers wordt het plan uitgevoerd: Fysieke en sociale omgeving, regelgeving, handhaving en toezicht , voorlichting en educatie, signalering en advies en ondersteuning. De SP en het CDA zijn tevreden over de ideeën en de aanpak. “Deze week is de startbijeenkomst waarvoor onderwijs, vrijwilligersorganisaties, horeca en professionele organisaties zijn uitgenodigd. Kennis en ervaringen delen en een gezamenlijke aanpak bespreken, is een goede start voor de verdere uitvoering van het plan.”

Naar aanleiding van signalen van inwoners en onderzoeken die in Twente hebben plaats gevonden hebben Caroline Doeschot (CDA) en Herman Kalter (SP) vragen gesteld over alcohol en middelengebruik in de gemeente Hof van Twente. “Voor wat betreft het alcoholgebruik kwam uit onderzoek naar voren dat er inderdaad meer dan gemiddeld in onze gemeente wordt gedronken ook bij volwassenen en dat het alcoholgebruik genormaliseerd is. ‘Het hoort er gewoon bij’. Voor wat betreft het drugs kwam naar voren dat er veel onbekendheid is over het gebruik in de gemeente. De professionals hadden een ernstiger beeld van het drugsgebruik dan uit het onderzoek naar voren kwam.”

Doeschot: “Als ouder is het soms moeilijk om met je kind over alcohol en drugs te praten, hoe pak je dat aan terwijl je bijvoorbeeld over drugs weinig weet. Als gemeente moeten we deze taak op ons nemen en zorgen dat we kennis hierover delen.” Herman Kalter: “Door kennisoverdracht is rondom nicotinegebruik een cultuuromslag bereikt. Door inzet op preventie is dit misschien ook bij alcohol en drugs een mogelijkheid.”

Bijeenkomst over preventie en handhaving alcohol en drugs

Op woensdag 24 januari houdt de gemeente tevens een bijeenkomst over de preventie en handhaving van alcohol en drugs in Zalencentrum ‘de Bebsel’ in Goor. Het doel van de bijeenkomst is om samen met partners en overige aanwezigen te praten over hoe de gemeente haar doelstellingen de komende vier jaar kan gaan realiseren.

De doelen zijn:

-Verminderen van de ‘cultuurgebonden’ acceptatie van alcohol;

-Terugdringen van alcohol- en middelengebruik bij jongeren (tussen de 18 en 25 jaar);

-Bewustwordingsniveau vergroten;

-Deskundigheidsbevordering onder jeugdigen, ouders/opvoeders en professionals;

-Signaleringskracht van professionals vergroten.

Vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties zijn uitgenodigd, maar ook overige belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 17.00 uur met soep en een broodje en eindigt om 20.00 uur. Voor meer info: g.te.brinkhof@hofvantwente.nl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.