nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
geheel bewolkt
11:00
21°
matige regen
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

college ambt deldense hondenfokker meerdere keren gecontroleerd

Terug

College: ‘Ambt Deldense hondenfokker meerdere keren gecontroleerd’

Gemeente en dierenpolitie hebben de afgelopen jaren meerdere controle uitgevoerd bij de hondenfokker uit Ambt Delden, waar in mei van dit jaar 47 zwaar verwaarloosde honden werden aangetroffen. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen van de PvdA.

“In juli 2015 is een verzoek om handhaving ontvangen van buurtbewoners van een adres in Ambt Delden. Het betrof geur- en geluidsoverlast veroorzaakt door aanwezige honden. Hierop is een handhavingsactie opgestart, beginnend met een eerste aanschrijving tot en met het opleggen van een last onder dwangsom. In november 2016 heeft de dierenpolitie naar aanleiding van een melding het adres bezocht. Er is geconstateerd dat aan een aantal voorwaarden niet werd voldaan. In december 2016 heeft de hondenfokker het woonadres verlaten.”

Ook na beëindiging van de overtreding is de locatie nog steekproefsgewijs bezocht. “Er zijn echter nadien geen overtredingen in relatie tot het houden van honden geconstateerd. Bij een milieucontrole zijn in juli 2016 op een ander adres fokhonden aangetroffen van ons bekende hondenfokker. De hondenfokker huurde bij deze inrichting voor zijn fokhonden. Het huisvesten van de honden op deze locatie betrof een activiteit die paste binnen de geldende vergunning. Het betrof puur een milieucontrole, er is niet gecontroleerd op dierenwelzijn. Hiertoe zijn onze toezichthouders niet bevoegd. Dit houdt niet in dat de toezichthouders geen oog hebben voor de omstandigheden waarin de dieren moeten leven. Opgemerkt moet worden dat er in deze geen misstanden zijn waargenomen.” Ook in november 2016, maart 2017, april 2017 en juni 2017 zijn controles in het kader van de milieuregelgeving uitgevoerd. “Ook tijdens deze controles zijn geen misstanden met betrekking tot de aanwezige honden waargenomen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.