nu 16°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

d66 teruggave rioolheffing sigaar uit eigen doos

Terug

D66: Teruggave rioolheffing sigaar uit eigen doos

D66 Hof van Twente heeft met verbazing kennis genomen van de berichtgeving omtrent de teruggave van een deel van de rioolheffing in 2018 en 2019. De partij laat weten al lange tijd te pleiten voor het teruggeven van geld aan de inwoners. Fractievoorzitter Alice Olde Reuver of Briel: “De laatste jaren hebben we aangedrongen op het zoeken naar manieren om de rioolheffingen te verlagen, of op zijn minst niet de jaarlijkse tariefsverhoging door te voeren als deze niet echt nodig was. Nu blijkt dus dat de extra verhogingen van 10 euro per jaar geheel overbodig zijn geweest. Dit toont het gebrek aan inzicht dat er was over ons rioolstelsel en de kosten die hiermee gepaard gaan. Ook het gegeven dat de reserve voor de riolering is opgelopen doordat in de afgelopen jaren minder geld aan het riool is uitgegeven is niet nieuw; nog bij het vaststellen van de jaarrekening 2015 en de kadernota 2016 heeft D66 dit opgemerkt.”

De partij wijst ook met een beschuldigende vinger naar andere partijen in de gemeenteraad. “In de gemeenteraad was er alleen steun van de SP voor de amendementen en moties die door D66 zijn ingediend over dit onderwerp. Met name vanuit de PvdA was er geen enkele steun en werden opmerkingen hierover weggehoond, als zijnde ‘allemaal voor de bühne’. Gemeente Belangen en CDA vonden het maar wat gemakkelijk zich daarbij aan te sluiten. Het College voelde zich hierdoor gesteund door te gaan met het verhogen van de lasten voor onze inwoners. En dat terwijl de rioolrechten in Hof van Twente al tot de hoogste in ons land horen. Bij het onderzoek ‘Samen turen in de Portemonnee’, een initiatief van SP waar D66 zich bij heeft aangesloten, bleek ook al bij het opstellen van het zogenaamde ‘knoppenmodel’ dat het verlagen van de rioolrechten wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.”

D66 laat weten blij te zijn dat er nu toch maatregelen genomen worden en dat elk huishouden in 2018 en 2019 van de gemeente 25 euro terugkrijgt. “Jammer dat dit niet al veel eerder is gedaan. En feitelijk is het dus alleen maar een sigaar uit eigen doos.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.