nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

cda vvd gb en pvda d66 geeft onjuist beeld over teruggave rioolbelasting

Terug

CDA, VVD, GB en PvdA: ‘D66 geeft onjuist beeld over teruggave rioolbelasting’

De fracties van het CDA, VVD, GB en PvdA hebben in een persbericht gereageerd op de uitlatingen van D66 inzake de teruggave van een deel van de rioolbelasting aan de inwoners van onder andere Delden. De partijen laten in hun bericht weten dat D66 een verkeerd beeld schetst van de situatie. “D66 wekt ten onrechte de indruk dat er nu tegemoet gekomen is aan de wens van de partij. Dat is echt een volledige verkeerde voorstelling van zaken en dat vraagt om een reactie. Het is altijd al de inzet van alle partijen in de raad geweest om niet gebruikte geld weer terug te geven aan de inwoners.”

Volgens de vier fracties hebben alle partijen in de raad zich steeds op het standpunt gesteld dat als de gemeente te veel geld heeft gevraagd aan burgers voor de verbetering van het riool, dat geld terug moet naar de inwoners van de gemeente hof van Twente. “Het verschil tussen D66 en onze vier fracties zit hem in het feit dat die D66 ook geld aan de burgers wilde teruggegeven voor projecten die al in uitvoering waren genomen maar niet op tijd gereed zouden zijn”, zo laten de fractievoorzitters weten. “Hierdoor blijft er in een bepaald jaar weliswaar een deel van het geld ‘over’ maar omdat het werk in uitvoering is, zal toch het hele bedrag betaald moeten worden.”

Het CDA, VVD, GB en PvdA geven aan dat in dat geval ook projecten stilgelegd zouden worden. “Daarna geven we het geld even terug aan de inwoners om het vervolgens weer heel snel door belastingverhoging terug te halen bij diezelfde burger. Door te handelen zoals D66 voorstelt zorg je er alleen maar voor dat je kosten voor burgers opjaagt. Het terugbetalen en het weer opnieuw in rekening brengen wordt heel ingewikkeld en eigenlijk houd je de belastingbetaler een beetje voor de gek.”

De vier partijen laten weten wel volledig achter het huidige besluit te staan. “Het teveel betaalde bedrag moet terug naar de burger door middel van het verlagen van de tarieven. Dat is wat er nu gebeurt en dat is waar we ook als raad op hebben aangedrongen. Natuurlijk is er sprake van een sigaar uit eigen doos maar daar is altijd sprake van als de overheid geld aan de burgers terugbetaalt.”

Reactie D66

"Met enige verbazing heeft de fractie van D66 het gezamenlijke persbericht van CDA, VVD, GB en PvdA gelezen waarin zij stellen dat het altijd de inzet van alle partijen in de raad is geweest om niet gebruikte gelden weer terug te geven aan de inwoners. Ook SP-fractievoorzitter Herman Kalter is verbaasd over de eensgezindheid bij de andere fracties over geld terug, in dit geval bij de rioolheffing. Waarom hebben deze partijen in het verleden dan de ingediende amendementen en moties die hierover gingen nooit gesteund? En bij de invoering van Diftar, werd de door SP geopperde “tegoedbon” voor onze inwoners voor geleverde “grondstof” in plaats van “afval” met name nog door PvdA onbegrepen weggelachen."

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.