nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deel 2 verkiezingsnieuws hof van twente

Terug

Deel 2: Verkiezingsnieuws Hof van Twente

Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 19 maart 2014. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. De politieke partijen in de Hof van Twente zijn weer druk met het samenstellen van de kieslijsten en de verkiezingsprogramma’s. Nieuws uit Delden volgt dit uiteraard op de voet en zal geregeld een verkiezingsupdate plaatsen met daarin het laatste nieuws. Klik hier voor Deel 1.


Harry Scholten beoogd lijsttrekker CDA Hof van Twente

Het bestuur van CDA Hof van Twente draagt de huidige wethouder Harry Scholten uit Hengevelde voor als lijsttrekker van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart volgend jaar. Begin december wordt de kandidatenlijst door de leden van het CDA vastgesteld.

“Harry Scholten is nu vier jaar wethouder van het CDA in Hof van Twente en heeft samen met wethouder Pieter van Zwanenburg en de CDA fractie, prima werk geleverd voor de inwoners van Hof van Twente”, zo geeft het CDA aan. “Het bestuur van CDA Hof van Twente ziet met Harry Scholten als lijsttrekker, de komende gemeenteraadsverkiezingen met vertrouwen tegemoet.”

“Het CDA wil de komende jaren nog sterker dan voorheen aansluiten bij de kracht, kennis en energie die aanwezig is in de kernen en buurtschappen van Hof van Twente. Vanuit die kracht willen wij samen met onze inwoners werken aan het verbeteren van de leefomgeving, van voorzieningen en van het welzijn van een ieder. Op die manier bouwen wij samen verder aan een mooie toekomst voor Hof van Twente!”


Meulenkamp op 1 bij VVD – Deldenaar Reijnder op 3

De VVD heeft tijdens de ledenvergadering de nieuwe lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vastgesteld. Het voorstel van de kandidaatstellingscommissie bouwt voort op het succes van de afgelopen periode en werd door de ledenvergadering unaniem aangenomen.

Op de nieuwe lijst staan oude bekenden en ook een aantal nieuwe namen. Daarmee streeft de partij naar voortzetting van de huidige lijn. Lijsttrekker Wim Meulenkamp is daarom blij met de nieuwe lijst: “De huidige VVD-fractie heeft zich een stabiele factor in de gemeenteraad getoond.”. Ook fractievoorzitter Gerda Bruins is enthousiast: “We zijn heel gelukkig dat we met een heel mooi team de verkiezingen in gaan.”.

Bij de samenstelling van de lijst is naast de samenstelling van het team ook gekeken naar de geografische spreiding binnen de gemeente en naar een goede afspiegeling van de bevolking. Zo staan agrariërs André Elbert (plaats 4) en Gerrit Lammertink (plaats 9) hoog op de lijst naast ondernemer Edwin Scheperman (plaats 6), marketing & digital transformation expert Theo Reijnders (plaats 3), docent & onderzoeker Roy Exterkate (plaats 5) en financieel planner Willemien Schoneveld (plaats 7).


Kalter opnieuw lijsttrekker SP

Deldenaar Herman Kalter is tijdens de ledenvergadering van de SP gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Tevens werd door de leden de door het SP-afdelingsbestuur voorgedragen kandidatenlijst ongewijzigd vastgesteld. Herman Kalter (63) gaat daarmee voor een tweede termijn als raadslid. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde de SP in Hof van Twente twee zetels.Deldenaar Herman Kalter opnieuw lijsttrekker SP

De kandidatenlijst bestaat uit 11 personen: 1. Herman Kalter (Delden), 2. Frank Stevens (Goor), 3. Jannemieke van Wolferen (Diepenheim), 4. Caroline van Leeuwen (Goor), 5. Henry Betting (Diepenheim), 6. Johnny Hagreis (Goor), 7. Hans Cival (Diepenheim), 8. Gerard Laarhuis (Delden), 9. Cees van Gurp (Goor), 10. Joke Hendriks (Goor), 11. Cora Houtman (Goor). Alle kandidaten zijn al geruime tijd actief betrokken bij de SP en dragen ieder op hun eigen wijze hun steentje bij.

“Vanwege persoonlijke voorkeuren, specifieke kennis en beschikbaarheid van de kandidaten is de volgorde van de lijst heel bewust vastgesteld”, zo laat de partij weten. “Mochten kandidaten door middel van voorkeursstemmen gekozen worden en daarmee anderen op de lijst passeren, zullen zij in principe afstand doen van het recht op hun zetel.”

Op de ledenvergadering werd ook het SP-verkiezingsprogramma vastgesteld. Het eerder dit jaar geschreven GPS-manifest met een 7-tal gemeenschappelijke onderwerpen van GroenLinks, PvdA en SP, is volledig opgenomen in het SP-verkiezingsprogramma.


Hannie Rohaan lijsttrekker Gemeente Belangen - Titshof op 3

Hannie Rohaan-Vlijm werd afgelopen donderdag gekozen tot lijsttrekker van Gemeente Belangen. Rohaan is nu, naast voorzitter van de drie ‘mans’ fractie Gemeente Belangen Hof van Twente, vervangend voorzitter van de gemeenteraad en vertegenwoordiger van de raad, bij de Regioraad.

“Het bestuur is blij dat Hannie Rohaan zich opnieuw beschikbaar heeft gesteld als lijsttrekker van Gemeente Belangen. De afgelopen periode heeft ze aangetoond dat ze bestuurlijk zeer vaardig is, een goede dossierkennis heeft en een persoonlijkheid is die mensen verbindt. Dat is ook waarmee Gemeente Belangen de komende periode de uitdagingen waar we voor staan, tegemoet wil treden; met kennis van zaken, hard werken en gezond verstand samen er voor gaan!” Coby Titshof – Leushuis uit Delden staat op plek drie op de lijst voor Gemeente Belangen.


Fred Rijkens boegbeeld PvdA Hof van Twente

De leden van de PvdA hebben ingestemd met de voordracht van Fred Rijkens als beoogd lijsttrekker van de partij voor de komende raadsperiode. De kandidatenlijst zal op 7 december definitief worden vastgesteld.

“Fred’s inzet voor de lokale politiek wordt geroemd, door ‘vriend en vijand’. Evenals zijn gedrevenheid, kennis van zaken en vaardigheid in het politieke debat. De partij is bijzonder blij dat Fred ook de komende jaren leiding wil geven aan de PvdA fractie. Hij zal dat kunnen doen met een aantal nieuwe fractiegenoten, waarvoor zich kandidaten met grote kwaliteit en ervaring hebben aangemeld. Ook dat is verheugend, te meer omdat de partij er naar streeft om deel te gaan uitmaken van een toekomstige coalitie en het dan nieuwe college van B&W.”

Dat in samenwerking met andere partijen die zich willen inzetten voor een vitale en aantrekkelijke Hof van Twente. “Met het oog daarop werd eerder al met GroenLinks en SP afgesproken om de progressieve krachten te bundelen. In de ledenvergadering van 7 december wordt behalve de kandidatenlijst ook het verkiezingsprogramma vastgesteld.”


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.