nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

verkiezingsnieuws hof van twente

Terug

Verkiezingsnieuws Hof van Twente

Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 19 maart 2014. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. De politieke partijen in de Hof van Twente zijn weer druk met het samenstellen van de kieslijsten en de verkiezingsprogramma’s. Nieuws uit Delden volgt dit uiteraard op de voet en zal geregeld een verkiezingsupdate plaatsen met daarin het laatste nieuws.


VVD kiest Wim Meulenkamp als lijsttrekker

De VVD afdeling Hof van Twente, welke nu deel uitmaakt van VVD Twente Centraal, heeft op maandag 2 oktober haar lijsttrekker gekozen voor de Gemeenteraadsverkiezing 2018. Wim Meulenkamp zal de liberale partij, evenals in 2014, aanvoeren als lijsttrekker. Meulenkamp is huidig wethouder in het college van B en W, waar ook CDA deel van uitmaakt.

In het college heeft hij de portefeuilles; economische ontwikkeling, ruimtelijke ordening, agrarische zaken, vergunningverlening en woningbouw. In de periode 2006/2010 was Meulenkamp reeds raadslid namens de VVD in de Hof van Twente. De lijsttrekker werd unaniem gekozen tijdens de ledenvergadering in Delden. “Ik heb er heel veel zin in om mij ook de komende 4 jaar in te zetten voor deze prachtige gemeente”. Wim Meulenkamp is getrouwd en heeft vier kinderen en is woonachtig in de buurtschap Wiene.


GroenLinks zoekt kandidaten voor raadszetel

GroenLinks in de Hof van Twente is bezig met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Daar past bij het zoeken van kandidaten voor de raad, het schrijven van het verkiezingsprogramma en het voorbereiden van de campagne.

Afgelopen winter is samen met de PvdA en de SP het gezamenlijke programma Hofroute 2018-2022 GPS opgesteld onder het motto samen sterk! De kernpunten van GroenLinks blijven uiteraard groen, duurzaam en sociaal op maat voor de Hof. Verduurzamen en vergroenen van het wonen, werken en leven in de Hof op elk gebied staan bovenaan! Daarnaast natuurlijk versterking van de samenwerking tussen gemeente en bewonersinitiatieven, duurzame zorg, duurzame armoedebestrijding, duurzame opvang van vluchtelingen en duurzaam groen. Binnenkort gaat de kandidatencommissie aan het werk. “Aarzel daarom niet en geef je op voor een kennismakingsgesprek bij het afdelingssecretariaat, groenlinkshofvantwente@gmail.com of kom je oriënteren op 4 oktober om 19.30 uur tijdens de Algemene Ledenvergadering in zaal 1.45 van het gemeentehuis in Goor.”


D66 lijsttrekker Hof van Twente bekend

D66 Hof van Twente heeft de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar bekend gemaakt. Alle leden hebben ingestemd met Alice Olde Reuver of Briel als lijsttrekker voor D66, zo laat het D66 bestuur van de Hof van Twente weten. Olde Reuver of Briel zal wederom voor de lokale verkiezingen in maart 2018 voorgaan in de strijd om de gemeenteraadszetels.

“Als oud-wethouder uit Diepenheim en momenteel als D66-raadslid en fractievoorzitter hebben we met Alice een krachtige en ervaren lijsttrekker”, zo geeft het D66 bestuur bij monde van de interim-voorzitter Jan Lentelink aan. “Met de nodige creatieve ideeën om de toekomst van onze Hof tegemoet te kunnen treden gaan we de campagne in als sterke en eerlijke partij.”

Olde Reuver of Briel vindt dat er meer creativiteit nodig is bij het bestuur van de gemeente. “Daarom gaan we voor een paar extra zetels. De vorige gemeenteraadsverkiezingen zijn we van 2 naar 3 zetels gegaan. Deze trend willen we continueren om ons beleid verder voort te zetten. Zaken als duurzaamheid, sociaal domein en de lokale vraagstukken vragen om creatieve oplossingen.” Voor D66 is het belangrijk de inwoners hierbij zoveel mogelijk te betrekken. “We hebben mensen uit de samenleving nodig die volop meedoen. Zo krijgen we het beste uit onze mooie Hofgemeente.”

Begin november worden de andere leden op de lijst van D66 gekozen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. Olde Reuver of Briel roept inwoners van Hof van Twente op om zich beschikbaar te stellen voor een plek op de lijst en actief te worden voor D66. De sluiting voor de aanmelding is op 25 oktober 2017. “Eenieder die interesse heeft kan zich aanmelden bij het bestuur via bestuur@d66hofvantwente.nl. Binnen D66 wordt hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma.”


CDA Hof van Twente bedankt inwoners voor hun inbreng

CDA Hof van Twente vindt het belangrijk dat inwoners meedenken bij de invulling van toekomstig beleid. Het CDA Hof van Twente heeft daarom het afgelopen halfjaar in alle kernen en buurtschappen "ophaalavonden” georganiseerd ten behoeve van haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart volgend jaar.

Goed bezochte bijeenkomsten waar inwoners konden aangeven waar het in het verkiezingsprogramma over moet gaan. Onderwerpen zoals zorg, wonen, leefomgeving, duurzaamheid, gedrag en bewustwording en voorzieningen kwamen aan de orde. Er werd door de aanwezigen stevig gediscussieerd over deze thema’s en men kwam met specifieke wensen voor de toekomst.

“Wij vinden het belangrijk dat inwoners zelf meedenken over hun toekomst. En dat hebben ze gedaan! Lokale politiek raakt ons allemaal, mede daardoor is de betrokkenheid van onze inwoners van groot belang voor de toekomst. We kijken terug op acht geslaagde avonden en zijn zeer tevreden met de inbreng” aldus Arjan Zandvoort namens de programmacommissie. “We willen dan ook iedereen die zijn of haar input heeft geleverd hartelijk danken”.

‘Nabranders’ kunnen altijd. “Als u nog iets heeft wat absoluut de aandacht verdient in de Hof van Twente kunt u dat melden bij het CDA Hof van Twente via de mail; cda.hof.van.twente@gmail.com.”


PvdA zoekt gemeenteraadsleden in Hof van Twente

De PvdA is op zoek naar inwoners die er wat voor voelen om gemeenteraadslid te worden voor de sociaaldemocraten in de Hof van Twente. “Volgend jaar wordt een nieuwe gemeenteraad gekozen. De komende tijd zijn we in gesprek met mensen die belangstelling hebben voor meepraten en meedoen in de gemeenteraad. Als onze beginselen of ons raadswerk in de afgelopen jaren inwoners aanspreken, komen we graag met hen in gesprek.” Inwoners kunnen hun belangstelling kenbaar maken door contact op te nemen per telefoon (06 5175 4406) of mail (mslgunderman@kpnmail.nl).

“De Hof van Twente is welvarende en stabiele gemeenschap. Dat dit zo blijft is niet vanzelfsprekend, we moeten daar aanblijven werken”, zo laat de partij weten. “Bijvoorbeeld aan het behoud van werk- en woongelegenheid voor jong en oud, of aan het behoud van een vitaal en aantrekkelijk buitengebied. Natuurlijk staan op de agenda ook gepaste en betaalbare zorg voor degenen die dat nodig hebben, en het verduurzamen van ons energieverbruik en ons materiële ‘huishouden’. De gemeenteraad speelt daarbij een belangrijke rol. Ze bepaalt de richting waarin onze gemeente zich ontwikkelt, en ze controleert of er effectief naar die toekomst wordt toegewerkt. Het werk van een gemeenteraad bepaalt zo ‘onze’ wereld van morgen. De leef-, leer-, woon- en werkplek van ons zelf, van onze ouders, van onze kinderen.”advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.