nu 19°
Weerbericht Delden
half bewolkt
14:00
21°
onbewolkt
17:00
20°
onbewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

delden basisscholieren denken mee over opvoedspel gemeente

Terug

Deldense basisscholieren denken mee over opvoedspel gemeente

De kinderen van IKC Magenta uit Delden mogen op donderdag 22 november meepraten over de thema’s die worden opgenomen in het nieuwe opvoedspel van de gemeente Hof van Twente. Afgelopen jaar heeft gemeente Hof van Twente besloten een spel te ontwikkelen voor kinderen rondom het thema opvoeden. Dat doet de gemeente samen met Elma van Vliet, bestseller auteur van onder andere de boeken ‘Mam vertel eens’ en ‘Pap vertel eens’.

Aan de hand van een vragenspel kunnen kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s, maar ook leerkrachten het gesprek aan gaan over opvoeden. “Hierbij kunt u denken aan vragen als: ‘Hoe moet je omgaan met social media?’ of ‘Wat is jouw favoriete app op je telefoon?’. Op 22 november gaat Elma van Vliet in gesprek met leerlingen van de Heeckerenschool (Goor) en IKC Magenta (Delden) om van hen te horen welke vragen zij in het spel zouden willen terugzien. Het spel wordt speciaal voor Hof van Twente ontwikkeld.”

De gemeente doet het spel begin 2019 cadeau aan alle basisschoolleerlingen van groep 3 en hoger. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Opvoeden doet iedereen naar eigen inzicht. Of je aanpak goed is, daarover praat je misschien wel eens met familie of je schakelt deskundigen in. Maar je kunt dat ook heel goed bespreken met de kinderen zelf. Het spel is een mooi hulpmiddel om het gesprek op gang te brengen. Als gemeente willen we dat graag stimuleren. Het versterkt de band tussen ouders en kinderen en maakt van beide kanten duidelijk waarom je doet wat je doet.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.