nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldenaren kansrijk voor raadszetel d66 en groenlinks

Terug

Deldenaren kansrijk voor raadszetel D’66 en GroenLinks

De gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kome steeds dichterbij en langzaam maken de verschillende politieke partijen hun kandidaten en programma’s bekend. D’66 en GroenLinks hebben afgelopen week hun lijstjes met mogelijke gemeenteraadsleden gepresenteerd. Bij beide partijen lijkt de kans groot dat een Deldenaar een van de 25 beschikbare raadszetels gaat bekleden.

D’66

Afgelopen donderdagavond 14 december sloot de e-voting voor de D66 kandidatenlijst in Hof van Twente. De huidige frac-tievoorzitter Alice Olde Reuver of Briel uit Diepenheim is reeds eerder dit jaar verkozen tot lijsttrekker. De huidige D66 raadsleden Clemens Vinkenvleugel uit Markelo en André de Visser uit Delden hebben tevens aangeven door te willen gaan met een tweede termijn en staan op plaats 2 en 3.

GroenLinks

GroenLinks greep bij de vorige verkiezingen net naast een raadszetel, maar de kans lijkt reëel dat, mede ingegeven door het landelijke succes van de partij, er dit keer wel een plekje veroverd wordt. De partij heeft nog geen officiële lijstrekker gepresenteerd, maar doet het voorlopig met een zogenaamd koploperteam. De groep van drie bestaat uit William Sanchez en Mignon Sanchez-Gerritsjans uit Delden en Bert Eggink uit Goor. In januari wordt beslist op welke positie de personen op de kieslijst komen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.