nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
geheel bewolkt
11:00
21°
matige regen
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gemeente maakt zich geen zorgen over glasvezelaanleg buitengebied delden

Terug

Gemeente maakt zich geen zorgen over glasvezelaanleg buitengebied Delden

De gemeente Hof van Twente maakt zich geen zorgen over de aanleg van glasvezelkabels in het buitengebied van Delden en de andere kernen. De afgelopen weken kwamen er veel berichten naar buiten dat er problemen zijn met de realisatie van het netwerk in Twente. Naar aanleiding hiervan stelde het CDA schriftelijke vragen aan het college.

“In de Tubantia worden meerdere artikelen gewijd aan de problemen omtrent de aanleg van glasvezel in een deel van het buitengebied van Twente”, zo laat het CDA weten. “Het investeringsfonds CIF, mede initiatiefnemer van ‘Glasvezelbuitenaf’ komt tot de conclusie dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied hogere kosten met zich mee brengt dan gedacht. Alle plannen liggen daarom stil. CIF geeft aan dat de kosten voor een glasvezelaansluiting mogelijk verhoogd worden.” CIF is samen met Cogas Kabel initiatiefnemer is van ‘ Glasvezelbuitenaf’ waar ook Hof van Twente onder valt.

Het college geeft aan de problemen ook uit de media te hebben vernomen. “De problemen lijken zich te richten op de gebieden waar nog geen vraagbundeling door Cogas heeft plaats gevonden zoals bijvoorbeeld Haaksbergen. Wij hebben hier echter geen formeel bericht over ontvangen.” Het college verwacht dan ook niet dat deze problemen invloed hebben op de lokale situatie. “Het project ‘vraagbundeling Hof van Twente’ zal volgens Cogas Kabel gewoon doorgang vinden. Gemeente Hof van Twente heeft in het convenant afgesproken dat alle adressen binnen de gemeentegrenzen worden meegenomen in het project. Wethouder Scholten heeft op 1 februari schriftelijk bij Cogas Kabel aangegeven nader overleg te willen met Cogas om te verzekeren dat alle adressen binnen onze gemeentegrenzen blijven vallen onder het afgesloten convenant met Cogas Kabel. Ook wanneer omliggende plaatsen geconfronteerd worden met stijgende kosten of uitgestelde aanleg mogen onze inwoners daar geen nadeel van ondervinden.”

Cogas laat in een bericht weten dat het buitengebied van de Hof zeker op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten. Wel heeft de uitvoering wat vertraging opgelopen. “In december heeft Cogas Kabel samen met de wethouder en de aannemer de schop al in de grond gezet. We hebben dit gedaan om de bewoners te laten zien dat de bouw van het glasvezelnetwerk in de gemeente Hof van Twente zeker doorgaat. Maar de bouwwerkzaamheden zijn nog niet op gang gekomen. Helaas duren de voorbereidingen langer dan we vooraf hadden ingeschat.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.