nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gift voor wendezoele blijkt koffer met historische waarde

Terug

Gift voor Wendezoele blijkt koffer met historische waarde

De Wendezoele kreeg onlangs een bijzondere gift. De familie Nus doneerde een oude reiskoffer, die ze bij de aankoop van het koetshuis in Borne hadden gekregen, aan de museumboerderij. Toen de medewerkers de canvas koffer met de initialen H.W. op de zijkant lieten taxeren, bleek deze van niemand minder dan Rodolphe Frédéric, Baron van Heeckeren van Wassenaer (1858-1936) te zijn geweest.

Afgelopen week is de reiskoffer, mogelijk van Engelse makelij, overhandigd aan Twickel. Rob Bloemendal: “We zijn zeer blij met de gift. De reiskoffers en kisten hebben onze aandacht omdat ze zo’n interessant internationaal verhaal vertellen.” Wat er precies met de koffer gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar de kans dat hij in de toekomst onderdeel gaat uitmaken van een expositie lijkt groot. “We gaan de koffer nu eerst in goede conditie brengen.”

Baron R. F. van Heeckeren van Wassenaer, leefde van 1858 tot 1936 en was een reislustige man. Hij maakt in zijn leven verschillende reizen naar o.a. Canada, de V.S., Cuba, St. Petersburg en Zuid Italie. Op de reiskoffer zijn nog reisetiketten te lezen. De eerste vermeldt het traject Oldenzaal en Berlin Zoo en het tweede Hannover Löhne Salzbergen. Gebaseerd op het uiterlijk van de koffer en onderzoek van het Twickel, kan vastgesteld worden dat de koffer uit het einde van 19e eeuw komt.

Foto: Wendezoele

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.