nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

groot vraagteken achter paasvuren rondom delden

Terug

Groot vraagteken achter paasvuren rondom Delden

Op eerste paasdag worden er in de Hof van Twente, onder andere in Twickel en Deldenerbroek, weer volop paasvuren ontstoken. Dat wil zeggen, als de gemeente toestemming geeft. Twente heeft te kampen met aanhoudende droogte. De Brandweer heeft daarom fase 2 ‘extra alert’ afgekondigd. Dat betekent dat er verhoogde kans is op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Dat heeft gevolgen voor de stookontheffing en mogelijk ook voor de paasvuren in de gemeente.

Paasvuren

In Hof van Twente staan maar liefst 20 paasvuren op de planning. “Uiteraard zouden we het liefst willen dat die gewoon door kunnen gaan, zowel voor de vrijwilligers als voor de bezoekers”, zo laat de gemeente weten. “Met de huidige droogte en weersverwachtingen is de kans echter groot dat de paasvuren in Hof van Twente niet aangestoken kunnen worden.” De gemeente laat op haar website weten dat het nog te vroeg is om de knoop door te hakken. “Komende dagen houden we de weersverwachtingen goed in de gaten. Donderdagmiddag nemen we het besluit over het wel of niet doorgaan van de paasvuren.” Evenementen rondom de paasvuren, zoals de Paasparty in Bentelo, kunnen wel gewoon doorgaan.

Als donderdag blijkt dat de paasvuren wel aangestoken mogen worden, dan geldt sowieso voor elk paasvuur in Hof van Twente een maximale grootte van 500 kuub en een maximale hoogte van 5 meter. “De bouwers kunnen zelf bepalen of zij het paasvuur vóór het besluit van donderdag wel of niet verder willen opbouwen. Hen wordt in elk geval gevraagd om te zorgen dat het materiaal veilig ligt.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.