nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ingezonden gemeente hof van twente veilig het nieuwe jaar in

Terug

Ingezonden gemeente Hof van Twente: Veilig het nieuwe jaar in!

Oud en Nieuw is een feest voor alle bewoners van onze gemeente! Daarom zorgen onder andere straatvegers, politie, ambulancemedewerkers en brandweerpersoneel er samen voor dat de jaarwisseling voor iedereen veilig en goed verloopt. En omdat een goede voorbereiding het halve werk is hebben de gemeentelijke diensten van Hof van Twente een werkgroep gevormd om deze jaarwisseling weer voor iedereen geslaagd te laten verlopen. De afdeling openbare ruimte – buiten zal ook dit jaar de containers voor het plastic, de prullenbakken en de hondenpoepbakken verwijderen om schade te voorkomen.

Samenwerking tussen Politie Hof van Twente en gemeentelijke BOA’s

Net als in de afgelopen jaren werken politie en BOA’s weer nauw samen en zullen zij geüniformeerd de straat op gaan. Naast de surveillantes zal vooral ook op meldingen van overlast worden gereageerd. Gelet op de omvang van onze gemeente kunnen onze handhavers niet overal in de gemeente aanwezig zijn. Onze BOA’s zijn met toestemming van de officier van Justitie nu ook gemachtigd om Halt-verwijzing toe te passen op jeugdige overtreders bij vernielingen, vuurwerkovertredingen en overmatig drankgebruik.

Wat kunt u doen?

Ter bescherming van uw eigendommen kunt u zelf ook maatregelen treffen tijdens de jaarwisseling. Denk hierbij aan: Het afdichten van uw brievenbus, het afsluiten van uw ramen, kwetsbare objecten binnen neerzetten, blusmiddelen paraat houden en verdachte situaties melden bij de politie. En denk ook aan het opruimen van afgestoken vuurwerk in uw eigen straat!

Schoolpleinverbod

De schoolpleinen zijn nog steeds zeer geliefde afsteekplekken voor vuurwerk. Om de vernielingen op de schoolpleinen tegen te gaan zal net als voorgaande jaren een schoolpleinverbod voor onbevoegden van kracht zijn. De politie zal hier samen met de BOA’s op controleren en overtreders zullen bestraft worden (Haltverwijzing). We raden ouders en verzorgers aan dit aan hun kinderen uit te leggen.

Vuurwerk & carbid

Ieder jaar worden veel maatregelen getroffen om de overlast en het letsel m.b.t. vuurwerk tijdens de jaarwisseling te beperken. Dit jaar wordt er ook een landelijke voorlichtingscampagne uitgevoerd, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar het terugdringen van het aantal letselgevallen door vuurwerk. De campagne richt zich op het veilig gebruik van vuurwerk. Aandachtspunten zijn onder meer het dragen van een vuurwerkbril en het handelen volgens de gebruiksaanwijzing van het vuurwerk. Vergeet ook niet dat het afsteken van vuurwerk mag tussen 18:00 uur op 31 december tot 2:00 uur op 1 januari.

Carbid schieten buiten de bebouwde kom is ontheffingsvrij. Wel moet u voldoen aan algemene regels als gesteld in artikel 2:74 APV. Deze kunt u vinden op de website van de Gemeente Hof van Twente. Carbid schieten binnen de bebouwde kom is verboden.

Eerst water, de rest komt later!

Wanneer er toch wat mis gaat onthoud dan; eerst lauw water, de rest komt later. Bij brandwonden is koelen van groot belang. Afhankelijk van de ernst kan het noodzakelijk zijn de huisarts of EHBO te bezoeken voor behandeling.

Op naar 2017!

Namens alle gemeentelijke afdelingen wensen we u in elk geval een veilige en vooral gezellige jaarwisseling en een gezond 2017!

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.