nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

jaaroverzicht nieuws uit delden 2018deel 3

Terug

Jaaroverzicht Nieuws uit Delden 2018 - Deel 3

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op en daarom blikt Nieuws uit Delden in vier delen terug op de gebeurtenissen in ons stadje in het afgelopen jaar. Evenementen, sport, politiek en andere gebeurtenissen: 2018 was voor de inwoners van Delden weer een veelbewogen jaar. Hieronder deel 3:


Juli:

 • Bij afvalverwerker Twence aan de Boldershoekweg in Hengelo woedt een zeer grote brand. Naast de hoge vlammen is er ook een enorme rookontwikkeling. Dit laatste levert ook voor de omgeving de nodige problemen op. De rookwolken trekken richting Delden en dat zorgt voor veel overlast. Onder andere zwembad De Mors besluit op 1 juli om de deuren te sluiten (klik).
 • Op zondag 8 juli komt het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat een mountainbiker om het leven gekomen bij een ongeval in het buitengebied van Delden. De man reed als laatste in een groepje van vijf op een bospad langs de A1 aan de Blokstegenweg in de omgeving van Azelo. Door nog onbekende oorzaak kwam hij hard in aanraking met een boom en overleed ter plaatse (klik).
 • Opvallend nieuws bij de Sluis van Delden. Op 8 juli worden zo’n 200 oude autobanden gedumpt in en rond het water. Tevens is er 1200 kilo koper gestolen op dezelfde locatie (klik).
 • Het bestuur van de Stichting Twentse Sportbelangen besluit de 31e editie van de Twentse Rolstoelvierdaagse af te blazen. "De weersverwachting van Meteo Consult en ingewonnen informatie bij verschillende instanties hebben tot dit weloverwogen besluit geleid. Het bestuur betreurt het deze beslissing te hebben moeten nemen maar er was na zeer intensief overleg geen andere mogelijkheid dan deze beslissing te nemen." (klik).
 • Een 16-jarige inwoonster van Bentelo waarschuwt op Facebook voor een aanrander in de omgeving van Delden. De jonge vrouw fietste eind juli over de Annebrug (Wittebrug) bij Delden en werd daar belaagd door een onbekende man. Met haar waarschuwing wil ze andere meisjes alert maken (klik).
 • De droogte neemt eind juli grote vormen aan. De gemeente Hof van Twente laat weten dat er extra mensen en materiaal wordt ingezet om de droogte te bestrijden. "Gildebor zet op dit moment al extra ploegen en materieel in om de beplanting en de bomen zo groen mogelijk te houden. Ook op sportcomplexen zijn we extra aan het beregenen." (klik).

Augustus:

 • Waar veel organisaties de afgelopen periode zuchtten onder de hittegolf, is men bij zwembad De Mors in Delden maar wat blij met het warme weer. In de openingsmaand werden al bezoekersaantallen genoteerd die sinds de jaren 70 niet meer waren voorgekomen en ook in de maanden juni, juli en het eerste deel van augustus kwamen veel bezoekers naar De Mors voor een frisse duik. Op dinsdag 7 augustus werd en passant ook nog even het seizoenrecord verbroken met ruim 3200 badgasten. (klik).
 • De droogte heeft niet alleen grote gevolgen voor de tuinen en de bossen op Landgoed Twickel, maar het warme weer vormt ook een bedreiging voor het kasteel. Het monumentale bouwwerk heeft namelijk een fundament van houten palen. Deze constructie blijft intact zolang het onder water blijft. Door het lage waterpeil in de gracht dreigde het hout echter zichtbaar te worden en te gaan rotten. Om dit te voorkomen worden de grachten in augustus aangevuld met water uit het Twentekanaal. (klik).
 • Bed and Breakfast Den Soeten Inval uit Delden is het op een na beste B&B van Nederland. Dat heeft de review organisatie Zoover in augustus berekend op basis van de cijfers die de onderneming in het centrum het afgelopen jaar kreeg van haar gasten. Hierbij is gekeken naar het gemiddelde waarderingscijfer in categorieën als hygiëne, ligging en kamers. Den Soeten Inval werd beoordeeld met een 9,86. (klik).
 • De twee echtparen uit Delden die de rechter wilde laten oordelen over hun burenruzie krijgen nul op het rekest. Dat meldt de TC Tubantia in augustus. Rechter Ger Vermeulen, die tijdens de hoorzitting al zijn verbazing over de ruzie tussen vier volwassen mensen uitsprak, maakte in het vonnis duidelijk dat de oplossing echt van de families Zegger en Oosterveen zelf moet komen. Volgens Vermeulen zou een goed gesprek mogelijk uitkomt kunnen bieden. De proceskosten moeten beide partijen zelf betalen. (klik).

September:

 • Voorafgaand aan het nieuwe zwemseizoen was er niemand die rekening hield met een bezoekersaantal van boven de 100.000. Na een recordmaand in mei en 40.000 bezoekers in juli kwam deze ‘magische grens’ toch ineens in de buurt. Op maandag 3 september is het zover en liep net na 13.00 uur de 100.000ste bezoeker naar binnen. Hans Klumpers was de gelukkige en kreeg een grote slagroomtaart en een zwemabonnement voor volgend seizoen. (klik).
 • Iedereen kent de filmpjes op internet wel waarin auto’s worden opgeslokt door gaten in de aarde die zich spontaan openen. Het is iets minder dramatisch dan dat, maar ook Delden kreeg op 5 september te maken met een zogenaamd ‘sinkhole’. Aan de Langestraat, ter hoogte van Schoenenzaak Leferink, viel zonder aanleiding een gat in de straat. (klik).
 • De nieuwe Schutterskoning van Delden is Richard de Brouwer. Hij schoot de romp van de vogel aan de Langestraat naar beneden met het 166e schot en legde zo beslag op de titel Lodewijk de 72e.
 • Het 45+ vrijdagavondteam van Tennis Club Delden doet van 17 tot 22 september mee aan de Europese Kampioenschappen voor veteranen clubteams in het Spaanse Murcia. In eigen land hebben de spelers alles gewonnen wat er te winnen is. De afgelopen jaren zijn ze zes keer op rij kampioen geworden in de hoogste klasse van de vrijdagavondcompetitie in de regio Overijssel. (klik).


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.