nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

jubileumjaar museumboerderij de wendezoele van start met kinderspeelmiddag

Terug

Jubileumjaar museumboerderij de Wendezoele van start met kinderspeelmiddag

Vanaf 1 mei zijn de poorten van museumboerderij de Wendezoele weer geopend voor het publiek. Het bestuur en de vrijwilligers zetten in op een veelbelovend jaar waarin de organisatie haar 25-jarig jubileum viert. De eerste activiteit is op 1 mei de populaire kinderspeelmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

“Kinderen kunnen met (groot)ouders komen spelen en ervaren hoe dat vroeger op een boerenerf ging.Er is natuurlijk veel te beleven voor kinderen van 4 tot 12 jaar, die een middag lekker buiten willen zijn op de boerderij. Blikgooien, hoefijzer werpen, maar ook echte boerderij activiteiten zoals koe melken, aardappels poten, eggen, en nog veel meer. Ook is er bij minder mooi weer binnen genoeg te doen. Het museum is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is die middag geopend van 13.30 tot 17.00 uur Kijk voor het volledige jaarprogramma en voor de openingstijden op www.wendezoele.nl.”

Naast alle leuke spelletjes is er een heus circus: het circus Tubantino uit Oldenzaal. “Verder kunnen de kinderen geschminkt worden en natuurlijk zijn er ook ijsjes te koop. De entreekosten bedragen 1 euro per kind. Voor het schminken en de pannenkoeken wordt eveneens 1 euro gevraagd.”

Jubileum

Museumboerderij de Wendezoele viert in 2019 haar 25-jarig jubileum. Het bestuur heeft ter gelegenheid van deze feestelijke mijlpaal een uitgebreid en divers programma samengesteld. Naast de ‘traditionele’ evenementen als de Wendezoeledagen, het Folklorefestival en de dorsdagen, is de agenda verder gevuld met tal van activiteiten.

Boeren bruiloft

Op 11 mei vindt er, ter ere van het 25-jarig bestaan van de Museumboerderij, een traditionele boerenbruiloft plaats. De voorbereiding is in volle gang. “De ‘brulfteneugers’ zijn al onderweg. Verder zijn er veel traditionele gebruiken te bewonderen. Er worden roosjes gemaakt, ‘greun’ gehaald en boog gezet. In een grote optocht met veel karren van de Wendezoele, zal het bruidspaar door Delden trekken langs de noabers en andere belangrijke personen. Er is muziek en veel folklore tijdens deze feestelijke intocht. Onderweg wordt de stoet ‘gemeut’: ze worden tegengehouden door een stok die de weg versperd. Na het drinken van een borrel kan de weg vervolgd worden. Er is een heuse trouwambtenaar. Natuurlijk ontbreken de getuigen en de bruidskinderen niet. Daarna is er met alle genodigden en belangstellenden een groot feest.”

Ouderwetse en nieuwerwetse ambachten

Een ander speciaal evenement dat komend jaar op de planning staat, is een demonstratie van ouderwetse en nieuwerwetse ambachten. “Samen met organisaties uit het onderwijs zal een mooi programma worden opgesteld waarin niet alleen de geschiedenis, maar ook de toekomst aan bod komt.” De exacte datum wordt binnenkort bepaald.

Theaterspektakel

Komend jaar wordt de museumboerderij ook onderdeel van een theaterspektakel. “Het theatergezelschap ‘De Reizigers’ zal op 5 en 6 september een toneelstuk opvoeren dat niet alleen uitstekend past bij de museumboerderij, maar ook verschillende locaties op de Wendezoele als decor zal gebruiken. De titel van het theaterspektakel is: Van Boekweit boer tot drone piloot”. Nadere informatie volgt nog.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.