nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ondergrondse glasbakken geplaatst bij ressingplein delden

Terug

Ondergrondse glasbakken geplaatst bij Ressingplein Delden

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe ondergrondse glasbakken in de omgeving van het Ressingplein in Delden worden nog deze week in gebruik genomen. De bakken komen te staan aan de zijkant van de tandartspraktijk aan de Zuidwal. Op maandag is er begonnen met de graafwerkzaamheden. Op dinsdag worden de containers geplaatst. De grond waarop de ondergrondse containers komen te staan wordt door de gemeente gehuurd van eigenaar Frans Schneider. De partijen tekenden hier op vrijdag 28 oktober 2016 een overeenkomst over.

De gemeente Hof van Twente heeft lang moeten zoeken naar een geschikte plaats voor de bakken. Verschillende plekken bleken niet geschikt vanwege ondergrondse leidingen. “Ook op deze locatie loopt een kabel van de KPN”, vertelt wethouder Harry Scholten. Het heeft een tijd geduurd voordat duidelijk werd dat het om een inactieve kabel ging. Ook vanwege de winter heeft het uiteindelijk allemaal wat langer geduurd.”

Door de verplaatsing van de bakken wordt een groot struikelblok in de ontwikkeling van het terrein van het voormalige stadhuis weggenomen. Het is niet duidelijk of 'Plan Paviljoen' (Bouw van daghoreca moeten komen met terras en eventueel ruimte voor een winkel) nu ook van start gaat. Een alternatief is de aanleg van een mooi plein.

Foto: Wijkbeheer Hof van Twente

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.