nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

opening museum richter van delden op 14 april 2018

Terug

Opening museum 'Richter van Delden' op 14 april 2018

Het nieuwe Deldense museum ‘Richter van Delden’ opent op zaterdag 14 april 2018 voor het eerst de deuren, dat laat initiatiefnemer Geert Steinmeijer weten. De miljonair zou zijn collectie met schilderijen van onder anderen Damien Hirst, Frank Stella en Karel Appel eigenlijk al in 2017 tentoonstellen, maar een flinke brand in oktober 2015 gooide roet in het eten. De opening moest met een jaar worden uitgesteld.

De schade aan het monumentale pand bleek zo groot dat praktisch alle renovatiewerkzaamheden die waren voltooid opnieuw gedaan moesten worden. Inmiddels zijn deze werkzaamheden weer flink gevorderd en verloopt de verbouwing volgens plan.

Onderzoek brandstichting

Het onderzoek naar de brandstichting ligt inmiddels stil. Onder andere RTV Oost besteedde in het programma 'Onder de Loep' aandacht aan aan de brand in de voormalige rentmeesterij aan de Hengelosestraat, maar de daders zijn nog altijd niet gepakt en de motieven onduidelijk. Er werd op de locatie onder andere een jerrycan gevonden met waarin ‘versnellende middelen’ zaten die zijn gebruikt bij het aansteken van het vuur.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.