nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

opnieuw collegevragen over sluiting politiesteunpunt delden

Terug

Opnieuw collegevragen over sluiting politiesteunpunt Delden

Het CDA heeft opnieuw vragen gesteld aan het college over de sluiting van het politiesteunpunt in Delden. De partij laat weten erg geschrokken te zijn van het temeer omdat de voorziening ook volgens de wijkagent in een behoefte voorziet. De christendemocraten willen van het college weten of ook zij vinden dat het steunpunt Delden in een behoefte voorziet en het hier gaat om een laagdrempelige voorziening.

“Bent u het verder met ons eens dat voor een bepaalde groep mensen contact via de digitale weg geen of nauwelijks een optie is en vooral de fysieke aanwezigheid maakt dat men contact legt? Eerst een rit naar Goor werpt in onze ogen een drempel op. Deelt u daarnaast onze mening dat de politie er voor de burger moet zijn en niet in de eerste plaats moet denken aan de eigen organisatie?”

De partij vraagt het college tevens of zij bereid is mee te denken over een oplossing waarbij er toch een mogelijkheid tot fysiek contact gecreëerd wordt. Ook vindt het CDA dat door de sluiting het gevoel van veiligheid afneemt en wil weten of burgemeester en wethouders die mening delen.

Eind 2015 stelden het CDA en de PvdA ook al vragen over de dreigende sluiting. De partijen vroegen naar de gevolgen van het verplaatsen van de wijkagenten en mogelijkheden van het college om iets tegen de sluiting te doen. Burgemeester Nauta liet in een antwoord op de vragen weten dat de politie gaat over de eigen huisvesting en dat de sluiting een landelijk besluit van de korpsleiding betreft. “In december 2014 waren wij blij om na een lange lobby te kunnen melden dat het politiebureau in Goor behouden zou blijven als opkomstlocatie. Toen was ook de boodschap van de korpsleiding dat Delden als steunpunt geopend zou blijven. In maart van dit jaar kregen wij echter te horen dat vrijwel alle steunpunten in Twente toch dicht moesten omdat de bezuinigingsdoelstelling op de huisvesting niet werd gehaald.” Naast de bezuinigingsmaatregel gaf Nauta aan dat de politie met een tweede reden kwam om onder andere de deuren van de Deldense locatie te sluiten. “De politie gaf aan vanuit een andere filosofie te werken waarbij wijkagenten niet op steunpunten te vinden zijn, maar in de wijken zelf.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.