nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
16°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

permanente bewoning en openstaande boetes opcamping westerholt in ambt delden

Terug

Permanente bewoning en openstaande boetes op Camping Westerholt in Ambt Delden

De gemeente Hof van Twente, politie, kenniscentrum Handhaving en Naleving, vreemdelingenpolitie, brandweer en de Sociale Recherche hebben op donderdag 1 november een controle uitgevoerd op camping Westerholt in Ambt Delden. Aanleiding voor deze controle was dat de gemeente over camping Westerholt onder andere signalen had gekregen dat er sprake zou zijn van (permanente) bewoning.

Gemeente Hof van Twente: “De controle is rustig en vlot verlopen. Uit de controle is gebleken dat er personen op het campingterrein permanent verblijven die niet in onze gemeente staan ingeschreven. Daarnaast was er sprake van een aantal openstaande boetes en zijn enkele zorgkwesties aan het licht gekomen. De gemeente onderzoekt welke hulp of zorg daarvoor nodig is.”

Met de controle krijgt de gemeente beter zicht op welke personen op het park verblijven en onder welke omstandigheden. De toezichthouders hebben tijdens de controle verder gekeken of de wet- en regelgeving op het park worden nageleefd, met als doel een prettig en veilig recreatieterrein.

Disciplines bundelen

De gemeente Hof van Twente voert tenminste vier keer per jaar een gecoördineerde controle uit. Hierbij wordt onder andere gekeken of de feitelijke situatie van bewoning overeenkomt met de situatie zoals die bij de gemeente bekend is. Ook wordt beoordeeld of de bebouwing wordt gebruikt waarvoor die bedoeld is en voldoet aan bijvoorbeeld de brandveiligheidseisen. Verder stelt de controle ons in de gelegenheid om kwetsbare zorgmijders te signaleren, zodat hierop passende actie kan worden ondernomen. Door de disciplines te bundelen en de betreffende instanties te betrekken, kunnen alle controles in één keer worden gedaan. Daardoor wordt de mogelijke overlast door deze acties beperkt.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.