nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

pvda wil onderzoek naar verkeersveiligheid en spreiding kinderen bij ikc magenta

Terug

PvdA wil onderzoek naar verkeersveiligheid en spreiding kinderen bij IKC Magenta

De PvdA in de Hof van Twente wil dat er een onderzoek komt naar de verkeersveiligheid op de gewenste plek van het nieuwe IKC Magenta aan de Langestraat in Delden. Ook willen de sociaaldemocraten dat er gekeken wordt naar de spreiding van kinderen in relatie tot de plek van de school. Jan ter Avest en Onno Bordes van de partij hebben een motie voorbereid waarin ze het College vragen nader onderzoek te doen naar beide situaties.

“Bij de plannen voor deze school is geen nader onderzoek gedaan naar verkeersveiligheidsaspecten en naar de (toekomstige) spreiding van de kinderen over Delden”, zo geeft Onno Bordes aan. Naar onze mening moet bij de realisatie van een nieuwe school altijd gekeken worden naar de verkeersveiligheid. Het verbaast mij dan ook dat het College dat in dit geval onbesproken heeft gelaten.”

Daarnaast vreest de PvdA dat bij de bouw van een nieuw school onvoldoende rekening is gehouden met de spreiding van de kinderen over Delden. “Volgens ons veroorzaken de huidige plannen straks leegstand in de nieuwe school en een tekort aan lokalen bij de school Erve Hooyerinck.” Bordes zegt dat daarmee kinderen mogelijk onnodig gedwongen worden om een langere afstand af te leggen dan noodzakelijk is en ouders niet meer mogen kiezen voor de dichtstbijzijnde school. En dat ook de gemeente extra kosten moet maken om dit probleem anders op te lossen. “Voor mijn fractie staat voorop dat we nu kritisch moeten kijken naar dit soort zaken. Als de school er eenmaal staat zijn we te laat en zitten we met onnodige problemen die we hadden kunnen voorzien”, zo stelt Bordes.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.