nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

scheidende raadsleden jan ter avest en paul gerritsjans krijgen lintje

Terug

Scheidende raadsleden Jan ter Avest en Paul Gerritsjans krijgen lintje

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 28 maart is er afscheid genomen van de scheidende raadsleden. Burgemeester Ellen Nauta had mooie woorden voorbereid voor onder anderen Marloes Uitdewilligen, André de Visser, Paul Gerritsjans en Jan ter Avest uit Delden. Voor de laatste twee had de burgemeester nog een andere verrassing in petto. Beiden werden door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan ter Avest

“Jan heeft een lange staat van dienst”, zo begon burgemeester Nauta haar toespraak. “Vanaf 1998 tot aan de herindeling in 2001 raadslid voor de PvdA in Delden en vanaf 2006 in de Hof. Hij heeft Onderwijs, Welzijn, Toerisme en Gemeentefinanciën in zijn portefeuille, maar wij kennen hem vooral als Jan de Onderwijsman! Zijn kennis kwam goed van pas met alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs.”

“Het siert Jan dat hij bijna bij alle bijeenkomsten van de raad aanwezig was. En tijdens de raadsexcursie gezellig met de dames winkelen, stel je voor dat hij nog iets zou tegenkomen voor zijn Beatles-verzameling. Ter verhoging van de gezelligheid na afloop van de raad, wilde Jan altijd nog een motie indienen: de bitterballenmotie! Het is er nooit van gekomen, misschien neemt iemand van je opvolgers dit initiatief van je over. Jan neemt op eigen verzoek afscheid en gaat zich als rondleider in het nieuwe museum No Hero in Delden zeker niet vervelen.”

Paul Gerritsjans

Nauta: “Paul heeft als raadslid de meeste ervaring in het afscheid nemen. Hij was al twee keer een periode raadslid in Delden, en met een enkele onderbreking drie keer in de Hof. Paul was woordvoerder voor duurzaamheid, afval en monumenten. In de doelstelling om in 2030 een afvalloos Twente te bereiken, is zijn bijdrage voor de invoering van diftar van groot belang geweest. Hij verdiepte zich in de materie, en als er een werkbezoek naar Twente Milieu gepland moest worden, werd met Paul afgestemd of hij daar wel bij aanwezig kon zijn.”

“Hij is verknocht aan Delden, heeft er altijd gewoond en zet zich in voor de samenleving, er is genoeg te doen. Samen met mevrouw Hilbrink was hij lid van het AB van de Euregio, en dat heeft hij met veel inzet gedaan. Ook zijn aanwezigheid bij de raadsexcursies en Raad op Straat was vanzelfsprekend, dat hoort er nu eenmaal bij. Na 18 jaar raadslidmaatschap vindt Paul het mooi geweest, hij neemt op eigen verzoek afscheid. Hij blijft de politiek volgen en zal gevraagd of ongevraagd zijn mening over bepaalde zaken nog wel eens geven. Daar twijfelt niemand aan.”

Marloes Uitdewilligen

“Na de wethouder benoeming op 13 mei 2014, kwam Marloes als lijstopvolger in de raad”, vertelt Ellen Nauta. “Het was wel even wennen voor haar, maar ze kwam in een leuke fractie en werd goed opgevangen. Ze was woordvoerder voor Wonen, duurzaamheid en wegen. Marloes heeft zich in de raad ingezet voor betaalbare woningen voor starters en het aanbieden van een starterslening. Ze liet zich in het debat niet van de wijs brengen en wist haar standpunt altijd duidelijk over te brengen.

“Maar ook voor Marloes bleek het raadswerk niet te combineren met haar andere bezigheden, in dit geval niet een gezin, maar een studie chemische technologie. Ze neemt op eigen verzoek afscheid van de raad. Veel succes met het afstuderen en het vinden van een baan.”

André de Visser

Nauta: “En dit is de laatste André van wie we onverwacht afscheid moeten nemen. Zit het hem dan toch in de naam? André werd tussentijds raadslid voor D66 na het vertrek van Vincent Bökkerink in mei 2015. André was een zeer betrokken lid van de Rekenkamercommissie Hof van Twente, en heeft veel bijgedragen aan onderzoeken, waarvan met name het onderzoek naar Toegang Wmo en Jeugdzorg veel tijd vergde. Hij had altijd het gevoel dat hij op de stoel van iemand anders zat, en had na deze verkiezingen graag zijn eigen zetel willen verdienen. Maar dat mocht niet zo zijn, de verkiezingsuitslag was ook voor hem teleurstellend. Hartelijk dank voor je inzet, we wensen jou ook alle goeds en hopelijk tot ziens.”

Foto's: Jan Schoneveld

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.