nu 14°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
11°
zwaar bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sp minder toeristenbelasting voor gasten camping westerholt

Terug

SP: ‘Minder toeristenbelasting voor gasten camping Westerholt’

De SP-fractie wil van het college weten in hoeverre de gemeente de campinggasten van Westerholt tegemoet kan komen in een aangepaste vrijstellingsregeling toeristenbelasting en afvalverwerking. De standplaatshouders kunnen door de verkoop van de camping aan Twickel dit jaar nauwelijks gebruik maken van hun verblijf. De SP vindt het oneerlijk dat ze dan wel het volledige belastingbedrag moeten betalen. De toeristenbelasting bedraagt per jaar 128 euro en de afvalverwerking 95 euro.

“Onlangs hebben wij schriftelijke vragen gesteld rondom de sluiting van Camping Westerholt, als gevolg van overname van de camping door Stichting Twickel”, zo laat Herman Kalter van de SP Weten. “Wij kregen veel kritische opmerkingen in de zin van waar wij ons mee bemoeiden en waarom de gemeente zich hiermee zou moeten bemoeien. Het zou een transactie tussen verkoper en koper zijn en verder niks. Naar onze mening is dit niet alleen het geval: er is ook een partij van 260 individuen die een – vaste - staplaats huren. Het zijn simpelweg gasten in onze Hof van Twente, waar zij geacht worden gastvrij en hoffelijk te kunnen recreëren.”

“Door de abrupte beëindiging van de camping komen er ineens bijzondere zaken aan de orde, zoals veiligheid, openbare orde, inbraak, brandstichting en minder kunnen recreëren. Het lijkt ons dan ook zeer relevant dat een politieke partij de gemeente vraagt de overname ervan te faciliteren, teneinde de gasten tegemoet te komen. Het zijn onze gasten, waarvoor we ons zo inspannen dat ze bij ons komen recreëren: in gastvrij Hof van Twente.”

Tegemoetkoming Twickel

De Stichting Twickel geeft de ruim 200 standplaatshouders een onkostenvergoeding van 500 euro als ze voor 15 september vertrekken en hun plek schoon opleveren. Ook krijgen de gasten in dit geval hun volledige stageld voor 2019 van zo’n 2000 euro terug. Het aanbod geldt alleen als de gasten daar collectief gebruik van maken. De standplaatshouders kunnen ook gebruik maken van een individuele regeling. In dat geval krijgen ze het volledige stageld terug als ze voor 15 april vertrekken. Wanneer deze gasten ervoor kiezen om de zomervakantie nog wel op de camping door te brengen, maar wel voor 15 september de boel inpakken, krijgen ze de helft van het stageld terug. In beide gevallen geldt ook de vergoeding van 500 euro voor het opruimen van de plek. Twickel liet ondanks weten niet van plan te zijn deze vergoeding verder te verhogen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.