nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

geen radicalisering in hof van twente

Terug

‘Geen radicalisering in Hof van Twente’

Er zijn geen signalen dat er in Hof van Twente sprake is van radicalisering. Dat zegt het college op vragen die onlangs werden gesteld door het CDA. Op 14 september kwam een rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie in de media waarin de zorg geuit wordt dat de helft van de gemeenten niets doen tegen radicalisering. Aanleiding voor de christendemocraten om het college te vragen naar de situatie in onze gemeente.

De partij wilde onder andere weten of er een antiradicaliseringsbeleid in de gemeente Hof van Twente is opgesteld en geïmplementeerd. Het college liet weten dat de gemeente aanwezig is bij een signalering overleggen, waar onder andere signalen van radicalisering in een vroeg stadium worden gesignaleerd. “Daarnaast hebben we een interne zorg en veiligheidstafel waar dit thema geagendeerd kan worden mocht dit nodig zijn. Mochten we in Hof van Twente een casus hebben waarbij sprake is van radicalisering hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van het Veiligheidshuis Twente (VHT).”

Met deze aanpak verwacht het college in een vroeg stadium op te kunnen treden wanneer er signalen zijn van radicalisering. Daarnaast worden eventuele problemen doorgegeven via het welzijnswerk, de jeugdagenten, de jeugdregisseur, de wijkcoaches en de regisseurs WMO. “Momenteel hebben we geen signalen dat in Hof van Twente sprake is van radicalisering. Buiten de huidige afspraken zien wij dan ook geen aanleiding om als afzonderlijke gemeente zelf aanvullend beleid op te stellen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.