nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

weekendje delden vooruitblik op de activiteiten in en om delden111111111111111

Terug

Weekendje Delden – Vooruitblik op de activiteiten in en om Delden

Ieder weekend is er van alles te beleven in en om Delden. Eens in de maand is er een streekmarkt, Stichting Twickel houdt geregeld wandelingen of bezichtigen en in de cafés’ en kerken zijn er op zaterdag en zondag vaak concerten en optredens. Om de bezoekers van onze website een idee te geven van de Deldense activiteiten in het weekend, plaatsen wij iedere zaterdagochtend een overzicht in ‘Weekendje Delden’. Tips en activiteiten kunnen worden ingestuurd via redactie@nieuwsuitdelden.nl


ZATERDAG:


Twickeltuinen

Zaterdag 1 april 2017 zijn de kasteeltuinen van Twickel wederom opengesteld voor publiek. Tot eind oktober zijn de tuinen op woensdag tot en met zondag dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur te bezoeken. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon.Klik hier voor meer informatie.


BioArt expositie

In het Kunststation Delden is van 23 maart tot 8 mei de expositie ‘BioArt’ te zien. De tentoonstelling laat de visie zien van de voomalige Deldense kunstenaar Nicole Spit op de biotechnologie. De bijzondere Bioart objecten, zoals een voorbeeld van een levende camera, een Virtual Reality-Implantaat, een algen etende raamslak, een genetisch gemodificeerd dier met bladgroen-tatoeage en een tanden producerende mossel, zijn te zien aan de Stationsweg 1. Op 8 april geeft zij verzorgt zij tevens een videopresentatie. De expositie is te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Klik hier voor meer informatie.


Giga-Kangeroedag

Korfbalvereniging Zwart Wit houdt op zaterdag 15 april de gezellige en sportieve Giga-Kangoeroedag. “Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom op het korfbalveld (Sportlaan 14) in Delden. Kom op een leuke, gezellige en sportieve manier kennis maken met korfbal. De enige échte gemengde sport. Want de korfbalteams bestaan uit jongens en meiden!”


Bezichtiging Twickeler Houtzaagmolen

De houtzaagmolen van Twickel is op zaterdagmiddag geopend voor het publiek. Van 13.30 uur tot 16.00 uur zijn er mensen aanwezig die de geïnteresseerden alles kunnen vertellen over de werking en geschiedenis van de molen. "De Twickeler Houtzaagmolen is het gehele jaar geopend voor publiek. U bent uiteraard van harte welkom. Hoewel er niet meer op commerciële basis hout wordt gezaagd zijn we bereid u te laten zien hoe hier in de loop der eeuwen dikke bomen tot balken en planken werden verzaagd."ZONDAG:


Paasvuur en eieren zoeken Twickel

Op het landgoed Twickel, tegenover het kasteel Twickel, wordt al jaren op Eerste Paasdag een paasvuur ontstoken. In vergelijking tot de paasvuren in de omgeving betreft het een klein vuur dat vooral is bedoeld voor de inwoners uit de directe omgeving. Het vuur in Twickel kan altijd rekenen op veel belangstelling uit Delden en omgeving. Ieder jaar nemen honderden mensen uit Delden en omgeving een kijkje aan de Twickelerlaan. Het vuur wordt op zondag 16 april om 20.00 uur ontstoken. Voorafgaand mochten de Deldense kinderen weer paaseieren zoeken tegenover het kasteel. De vinder van het gouden ei mag het vuur aansteken.


Paasvuur Deldenerbroek

Buurtschapsvereniging Esbrook houdt eveneens weer een paasvuur met optocht. Het vuur wordt na afloop van de fakkeloptocht, die van start gat om 20.30 uur aan de Hofmeijerweg 10, ontstoken door de deelnemers. Het vuur is aan de Kappelhofsweg. Fakkels kosten 3 euro en lampionnetjes 2 euro.


Zoutmuseum Delden

Het Zoutmuseum staat in het centrum van Delden, waar in 1886 in de tuinen van kasteel Twickel zout in de bodem werd aangetroffen. Het museum vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten. Daarbij gaat het niet alleen over de geschiedenis van Twickel, Boekelo en Hengelo, maar vooral ook om de periodes veel verder terug in de tijd en om plaatsen wereldwijd. Zout is een wereldgeschiedenis! Geopend op zondag van 14.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zoutmuseum.nl


Bezichtiging Noordmolen

De Noordmolen in Twickel is iedere zondag geopend voor het publiek van 12.00 tot 16.00 uur. Er wordt dan olie geslagen en er zijn molenaars aanwezig om tekst en uitleg te geven over de Noordmolen, die al meer dan 650 jaar oud is. Bij de Noordmolen is verder een fietsenstalling; van daar zijn 4 wandelingen uitgezet met start- en eindpunt de Noordmolen. Klik hier voor meer informatie.


MAANDAG:


Gouden ei bij Noordmolen

De vrijwillige molenaars van de Noordmolen in Twickel hebben op tweede paasdag (17 april) een speciaal programma samengesteld voor jong en oud. Zo is de molen geopend vanaf 13.00 uur en wordt er lijnolie geslagen. Bezoekers krijgen tekst en uitleg over de procedure en er wordt een film getoond over Twickel en de Noordmolen. De kinderen kunnen zich op deze zondag uitleven met het zoeken van paaseieren. “Degene die het goeden ei vindt, krijgt een leuke prijs.” Het eieren zoeken gaat van start om 13.30 uur en 14.30 uur en is bedoeld voor de basisscholieren. Klik hier voor meer informatie.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.