nu 23°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
29°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

weekendje delden vooruitblik op de activiteiten in en om delden1111111111111111111111111

Terug

Weekendje Delden – Vooruitblik op de activiteiten in en om Delden

Ieder weekend is er van alles te beleven in en om Delden. Eens in de maand is er een streekmarkt, Stichting Twickel houdt geregeld wandelingen of bezichtigen en in de cafés’ en kerken zijn er op zaterdag en zondag vaak concerten en optredens. Om de bezoekers van onze website een idee te geven van de Deldense activiteiten in het weekend, plaatsen wij iedere zaterdagochtend een overzicht in ‘Weekendje Delden’. Tips en activiteiten kunnen worden ingestuurd via redactie@nieuwsuitdelden.n


ZATERDAG:


Expositie Statieberline in de Oranjerie van Twickel

In de Oranjerie van Twickel is tot en met september de Statieberline. Rond 1825 kocht de weduwe Sophia gravin Van Wassenaer Obdam een bijzonder rijtuig. Deze zogenaamde Statieberline was na een lang verblijf op Huis Ruurlo sinds 1962 ondergebracht in het Nationaal Rijtuigmuseum in Leek, en is het oudst bekende rijtuig in zijn soort. Het verkeerde echter in slechte staat. Dankzij financiële bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB Fonds en de Stichting Twickel is dit belangrijke rijtuig volledig gerestaureerd.


Museumboerderij Wendezoele

Het nieuwe seizoen van de Wendezoele aan de Twickelerlaan in Ambt Delden is weer van start gegaan. De boerderij is geopend van 2 mei tot en met 30 september 2017 van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Verder gaan de poorten open van 24 tot en met 28 oktober, op 4 november en op 3 december. De museumboerderij is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. De doelstelling van de stichting is om bezoekers een beeld te geven over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Klik hier voor meer informatie.


Expositie kleurrijke glasobjecten Zoutmuseum

Van 29 april tot en met 3 september zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien en te kopen van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis (Haaksbergen) en Anne Marie Stuij (Hengelo). Ze zijn gemaakt door verschillende stukken glas onder hoge temperatuur te versmelten (fusing) of met de ‘koude’ techniek glas in lood. Met een geldig entreebewijs voor het Zoutmuseum is de expositie gratis te bezoeken. De opening wordt op 29 april verricht door burgemeester Ellen Nauta. Klik hier voor meer informatie.


Twickeltuinen

Sinds zaterdag 1 april 2017 zijn de kasteeltuinen van Twickel wederom opengesteld voor publiek. Tot eind oktober zijn de tuinen op woensdag tot en met zondag dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur te bezoeken. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon.Klik hier voor meer informatie.


Praten met Twickelse Kroonjuwelen

Tot en met 22 augustus is er in de tuinen van Twickel de mogelijkheid om de ‘kroonjuwelen’ te bekijken. 2017 is namelijk het Jaar van de Botanische Tuinen. In 25 tuinen verspreid over heel Nederland wordt dat gevierd met de tentoonstelling Kroonjuwelen. De tentoonstelling toont de vreemdste, mooiste, meest bedreigde of bijzondere planten. In de tuinen van Twickel zijn dat onder meer de moerascipres en de eeuwenoude citrusbomen. Klik hier voor meer informatie.


Zoutmuseum Delden

Het Zoutmuseum staat in het centrum van Delden, waar in 1886 in de tuinen van kasteel Twickel zout in de bodem werd aangetroffen. Het museum vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten. Daarbij gaat het niet alleen over de geschiedenis van Twickel, Boekelo en Hengelo, maar vooral ook om de periodes veel verder terug in de tijd en om plaatsen wereldwijd. Zout is een wereldgeschiedenis! Geopend op zaterdagen en zondagen van 14.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zoutmuseum.nl


Bezichtiging Twickeler Houtzaagmolen

De houtzaagmolen van Twickel is op zaterdagmiddag geopend voor het publiek. Van 13.30 uur tot 16.00 uur zijn er mensen aanwezig die de geïnteresseerden alles kunnen vertellen over de werking en geschiedenis van de molen. "De Twickeler Houtzaagmolen is het gehele jaar geopend voor publiek. U bent uiteraard van harte welkom. Hoewel er niet meer op commerciële basis hout wordt gezaagd zijn we bereid u te laten zien hoe hier in de loop der eeuwen dikke bomen tot balken en planken werden verzaagd."


ZONDAG:


Bezichtiging Noordmolen

De Noordmolen in Twickel is iedere zondag geopend voor het publiek van 12.00 tot 16.00 uur. Er wordt dan olie geslagen en er zijn molenaars aanwezig om tekst en uitleg te geven over de Noordmolen, die al meer dan 650 jaar oud is. Bij de Noordmolen is verder een fietsenstalling; van daar zijn 4 wandelingen uitgezet met start- en eindpunt de Noordmolen. Klik hier voor meer informatie.


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.