nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

team de jong bij beste 15 in duitse rally gronegau

Terug

Team De Jong bij beste 15 in Duitse rally Gronegau

Het Volvo Rally team van Thom de Jong heeft afgelopen zaterdag een prima vijftiende plek behaald in de rally Gronegau rondom Melle in Duitsland. In de eigen klasse eindigde het team uit Delden op een knappe tweede plek.

Het compacte evenement met fraaie landelijke klassementsproeven telt elk jaar veel deelnemers uit onder andere Nederland. Inclusief de retroklasse verschenen er maar liefst 160 teams aan de start. Voor het Deldense team was het leuk om te zien dat er nog een Volvo 240 Turbo aan de wedstrijd meedeed. Helemaal uit Zweden. Thom de Jong: “Erg leuk natuurlijk en tevens nieuwsgierig hoe snel deze zou zijn.”

Op de eerste proef zat er een halve tel in de eindtijd in het voordeel van het team uit Delden. Op de tweede proef lieten Thom en Sjoerd wat tijd liggen en kwamen negen seconden na de andere Volvo over de eindstreep. Bij proef 3 begon het te wat te regenen en daardoor lag deze erg spekglad bij. “Besloten werd om geen onnodige risico’s te nemen en afwachten hoe de resteren de proeven zouden verlopen. Helaas ging de Zweedse equipe hier wel in de fout en moest na een sortie opgeven met een flinke klap schade. Helaas kon de onderlinge strijd dus niet worden voortgezet.”

Op 16 juni staat team De Jong aan de start van de Vechtdalrally rondom Hardenberg. Dit is de laatste wedstrijd voor de zomerstop, in september wordt het seizoen vervolgd.

Foto: MW Photograpy

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.