nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
19°
lichte regen
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
15°
geheel bewolkt
23:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

deldense rocknacht organisatie

Terug

Deldense Rocknacht Organisatie

Sinds 2014 wordt ieder jaar in maart de Deldense Rocknacht gehouden. Het evenement werd toen nieuw leven ingeblazen na een rustperiode van ruim 15 jaar. Lange tijd was het feest een begrip in Delden en omstreken, maar langzaam werd het een verre herinnering aan mooie tijden. Dat moest veranderen zo vond een groepje trouwe bezoekers het Deldense jongerencentrum ’t Möpke. De Rocknacht moest weer tot leven worden gewekt.

Het idee om in Delden een Reünie van de voormalige Deldense Rocknacht te houden bestond al langer. Toch duurde het tot eind 2013 voordat de plannen van enkele trouwe bezoekers van het Deldense jongerencentrum ’t Möpke vorm kregen. In overleg met de uitbater van café De Boemel werd besloten de drumstokken weer op te pakken en te beginnen met het samenstellen van een programma. Na een paar maanden oefenen met een grote groep muzikanten werd op 15 maart 2014 de ‘eerste’ editie gehouden. Inmiddels is het evenement helemaal terug van weggeweest en niet meer weg te denken van de Deldense agenda.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder