nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting eschmolen

Terug

Stichting Eschmolen 

De Stichting Eschmolen Delden is opgericht in 2010 en heeft als doel de in 1959 door band verwoeste molen op de Deldeneresch in ere herstellen, het landschap compleet maken en het toerisme een impuls te geven. De Eschmolen in Delden was een windkorenmolen die in 1734 werd gebouwd in opdracht van Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, Heer van Twickel. Het was een zogenaamde grondzeiler, een achtkantige bovenkruier. De molen was tot 1914 in gebruik. Tijdens een zware storm in 1934 waaiden de wieken van de molen. Het vervallen restant van de molen brandde in 1959 af.

Met de herbouw van de Eschmolen is een bedrag van ongeveer 1.9 miljoen euro gemoeid. Overheden eisen dat een bijdrage van ongeveer een kwart van de investeringssom wordt opgebracht door de buurt en regio van het te herbouwen object. Voor de stichting betekent dit dat er een half miljoen euro uit sponsoring bij elkaar gebracht moet worden.


Gerelateerde berichten

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder