nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

zien en doen

>

wandeling vanaf station delden

Terug

Wandeling vanaf Station Delden

7 kilometer

Een wandeling vanaf het station waarbij u alle “Highlights” van Delden en het landgoed Twickel te zien krijgt. U komt achtereenvolgens door het centrum van het gezellige stadje Delden, wandelt langs het Kasteel Twickel en krijgt vervolgens een korte kennismaking met het bos van Twickel. Op de route passeert u ook de Landgoedwinkel en Kwekerij de Border. Via kleine paadjes en smalle weggetjes wordt de route vervolgd naar watermolen de Noordmolen om daarna koers te zetten richting Deldener Esch. Via de watertoren loopt u dan weer de plaats Delden in.

De route is uitgezet door Truus Wijnen.

Klik hier om de route te bekijken en te printen

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder