nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

cda niet tevreden met besluitvorming rondom sloop schoorsteen servo1

Terug

CDA niet tevreden met besluitvorming rondom sloop schoorsteen Servo

De CDA-fractie in de Hof van Twente heeft het college om opheldering gevraagd over de besluitvorming rondom de sloop van de Servo schoorsteen op het terrein van Elementis. De partij laat weten het vreemd te vinden dat er geen publicatie van het besluit is geweest in de lokale of regionale dag- of weekbladen. “Ons lijkt dat, behalve dat het wenselijk is, ook gangbaar binnen onze gemeente.”

Naast de besluitvorming vragen de christendemocraten zich ook af wat de gevolgen in de toekomst zijn van een blikseminslag op het terrein. “Immers met de sloop van de schoorsteen verdwijnt ook de bliksemafleider die er boven op staat. Het kan natuurlijk zijn dat die er alleen maar op staat om de pijp zelf te beschermen, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat deze bliksemafleider een grotere rol speelt bij onweer en bliksem. We willen graag weten wat de invloed van het verdwijnen van de bliksemafleider op de fabrieksschoorsteen op de veiligheid van het bedrijfsterrein betekent.”

Tot slot wijst het CDA het college er op dat ze vinden dat de eigenaar van de fabrieksschoorsteen in ernstig in gebreke is gebleven wat betreft het onderhoud. “Er rust immers een onderhoudsplicht op zijn of haar schouders. Wanneer de eigenaar het rapport ‘Inspectie schoorsteen ketelhuis’ van maart 2009 serieus had genomen en de aanbevelingen tot herstel van de toen geconstateerde waslijst aan gebreken voortvarend ter hand had genomen, hoefde sloop van de monumentale schoorsteen niet ter discussie hebben gestaan. Door het rapport terzijde te schuiven wordt de eigenaar nu ‘beloond’ met de gewenste sloop.”

advertenties

27 feb 2018

“Vreemd, onderwerp is aan de orde geweest in gesprek met alle fractievoorzitters al maanden geleden. Ik zou zeggen het moment waarop je als fractie moet reageren. Iedereen was echter akkoord. Kom daar dan gewoon eerlijk voor uit en stel zoiets niet pas ter discussie als er toch niets meer aan te doen is.
Fred Rijkens

Fred 27-02-2018 @ 22:39 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.