nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
21°
lichte regen
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

cda wil duidelijkheid van college over sloop servo schoorsteen

Terug

CDA wil duidelijkheid van college over sloop Servo schoorsteen

Eind vorige maand liet de gemeente Hof van Twente weten de monumentale schoorsteen van Servo gesloopt zal worden. Het monumentale bouwwerk zou door instorting of vallend puin een te groot risico vormen voor de veiligheid van voornamelijk de medewerkers van Elementis. Daarnaast kan de schoorsteen gevaar opleveren voor omwonenden, op het moment dat onderdelen daarvan terecht komen op het chemiebedrijf zelf. Het bedrijf zal daarom de benodigde toestemmingen aanvragen om de schoorsteen te mogen slopen.

De CDA-fractie neemt met de uitleg van de gemeente voorlopig nog geen genoegen. De christendemocraten willen van het college opheldering over een aantal zaken. Raadslid Paul Gerritsjans: “In het persbericht wordt aangegeven dat ‘een aantal alternatieven is bekeken’, maar dat die niet haalbaar zijn gebleken. Wij willen graag weten wat die onderzochte alternatieven zijn.”

De partij geeft tevens aan ervan uit te gaan dat de erfgoedcommissie om advies is gevraagd. “Graag nemen we kennis van het advies dat deze commissie heeft uitgebracht. Wanneer onze veronderstelling niet juist is, blijft de vraag waarom de erfgoedcommissie geen advies heeft uitgebracht.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.