nu 14°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gemeente maakt over enkele weken potentiele woningbouwlocaties delden bekend

Terug

Gemeente maakt over enkele weken potentiele woningbouwlocaties Delden bekend

Het college van de Hof van Twente maakt over enkele weken bekend welke delen van Delden op de radar staan om bebouwd te worden. Dat liet wethouder Wim Meulenkamp op dinsdagavond weten tijdens de raadsvergadering. “Binnen twee tot drie weken komen wij naar buiten met potentiele woningbouwlocaties in Delden en Markelo.”

De wethouder zei dit naar aanleiding van vragen van de PvdA. Raadslid Onno Bordes: “In Delden zijn naar wij vernemen plannen uitgewerkt voor de invulling van groene locaties in Delden zoals grasveldjes en brinkjes. Onze vraag is of deze veldjes wel bebouwd moeten worden. In het verleden is daar (vossenbrink red.) al de nodige discussie over geweest. Ook willen wij graag weten of er al overleg is geweest met de Stadsraad Delden en zo nee, of dat nog gaat gebeuren?”

Meulenkamp gaf aan op de hoogte te zijn van de discussies die in het verleden zijn gevoerd. “Het is ook niet onze bedoeling om alle weitjes en brinken in Delden vol te gaan bouwen. Wij gaan de komende tijd met de betrokkenen, waaronder ook de Stadsraad, in gesprek.”

Naar welke locaties de gemeente precies kijkt voor woningbouw is dus nog niet duidelijk. Het uitbreiden van Delden is zoals bekend lastig. Daarom kijkt de gemeente vooral naar inbreiding. Mogelijke plekken zijn de locaties van Sporthal de Reiger en de Toonladder, de voormalige Ranninkschool, de weide bij tuincentrum Krooshoop en de velden van korfbalvereniging Zwart Wit.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.