nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gemeente zoekt jongeren voor stembureaus ter vervanging raadsleden

Terug

Gemeente zoekt jongeren voor stembureaus ter vervanging raadsleden

De gemeente Hof van Twente wil graag meer jongeren betrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum op 21 maart volgend jaar. Om die reden is ze op zoek naar jonge mensen (vanaf 18 jaar) die op een stembureau willen helpen of behulpzaam willen zijn bij het tellen van de stemmen. Nieuwe krachten zijn hard nodig omdat wethouders en zittende en kandidaat raadsleden voor het eerst niet aanwezig mogen zijn op de bureaus. Dit om elke vorm van beïnvloeding te voorkomen.

Stembureaulid of teller

In de gemeente Hof van Twente zijn 27 stembureaus. Kiezers kunnen vanaf 7.30 uur tot 21.00 uur hun stem uitbrengen. De stembureauleden zijn om 6.45 uur aanwezig. Na 21.00 uur blijven de stembureauleden om de stemmen te tellen. Dit duurt tot het moment waarop alle stemmen geteld zijn. Ieder stembureau bestaat uit 5 leden waarvan er telkens 3 aanwezig moeten zijn. Er wordt volgens een rooster gewerkt. De vergoeding voor een stembureaulid is 140 euro.

Na 21.00 uur zijn er tellers nodig om te helpen bij het tellen van de stemmen. Tellers moeten vanaf 20:30 uur aanwezig zijn tot het moment waarop de stemmen geteld zijn. Een teller ontvangt 25 euro. Donderdag 22 maart worden alle stemmen nog eens nageteld in het gemeentehuis. Dit is vanaf 08:30 uur tot alle stemmen geteld zijn. De verwachting is dat we rond 15:00 uur klaar zullen zijn. Hier staat een vergoeding van 80 euro tegenover.

Aanmelden

Inwoners van 18 jaar of ouder die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via stembureau@hofvantwente.nl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.