nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

groen links pvda en sp presenteren politiek manifest

Terug

Groen Links, PvdA en SP presenteren ‘Politiek Manifest’

Onlangs werd bekend dat de politieke partijen Groen Links, Partij van de Arbeid en de Socialistische Partij in de Hof van Twente een samenwerking aangaan. Nu is de volgende stap genomen en wordt binnenkort een ‘Politiek Manifest’ gepresenteerd. De inhoud van dit document is uitgewerkt aan de hand van een zevental thema’s. “Het gaat om onderwerpen waar onze gemeente stappen kan en moet zetten. De drie partijen menen dat de huidige politiek juist op die onderwerpen te weinig visie en daadkracht vertoont: burgerparticipatie, zorg, (kinder)armoede, agrarisch ondernemen, verduurzaming van de Hof, omgang met vluchtelingen, kunst en cultuur.”

Voor elk thema is een gedeelde visie bepaald, en zijn ambities met bijpassende concrete maatregelen benoemd. “Het manifest zal onderdeel uitmaken van de verkiezingsprogramma van de partijen. De samenwerking is er vervolgens op gericht om de doelen die daarin zijn opgenomen zo veel als mogelijk te verwezenlijken.” Deze thema’s zullen een prominente plaats krijgen in de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. “We zoeken daarbij verbinding met iedereen die een vitale toekomst van de Hof aan het hart gaat en die zich willen inzetten om de noodzakelijke veranderingen in onze gemeente tot stand te brengen.”

Op 29 juni worden vanaf 19.30 uur de ambities en de inhoud van het manifest toegelicht door de drie partijen. “Het Manifest is dan beschikbaar ‘in druk’ of via de websites van de drie partijen. Pers en publiek zijn die avond van harte welkom.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.