nu 16°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

leerlingen twickel delden op bezoek in het gemeentehuis voor democratiespelen

Terug

Leerlingen Twickel Delden op bezoek in het gemeentehuis voor Democratiespelen

Ongeveer 100 leerlingen van scholengemeenschap Twickel uit Delden hebben op 6 en 7 maart een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van de Hof van Twente. Zij kregen daar uitleg over het werk van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraadsverkiezingen.

De leerlingen ondervonden daarna in de praktijk voor welke dilemma’s een raadslid kan komen te staan. Zij speelden aan de hand van een casus een echte raadsvergadering na. De raadsleden uit Hof van Twente speelden de rol van burgemeester en wethouder. Andere raadsleden bepaalden als jurylid wie van de leerlingen de beste debater was.

"De leerlingen speelden hun rol enthousiast en zochten creatief naar oplossingen voor het geschetste probleem", zo laat de gemeente weten. "Enkele reacties van de leerlingen achteraf: ‘Ik dacht dat het werk van een raadslid saai zou zijn, maar ik vind het toch wel mooi dat je in de raad mee kunt beslissen over zaken die spelen in je omgeving’ en ‘Als raadslid kun je het verschil maken voor mensen. Dat vind ik mooi'."


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.