nu 19°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ook groene container voor hoogbouwadressen delden

Terug

Ook groene container voor hoogbouwadressen Delden

De gemeente heeft op vragen van de PvdA laten weten dat inwoners op hoogbouwadressen ook een groene container kunnen krijgen. In de meeste gevallen hebben deze inwoners geen mogelijkheid het afval te scheiden en dus moet Gft-afval en in sommige gevallen plastisafval tegen restafvaltarieven worden weggegooid.

“De raad is tegemoet gekomen door per inzamelmiddel een bedrag 30 euro in rekening te brengen”, zo laat de gemeente weten. “Dit betekent dat mensen die in hoogbouw wonen voor een inzamelmiddel betalen en mensen die in laagbouw wonen voor twee inzamelmiddelen betalen (60 euro). Dit houdt wel in dat bewoners van hoogbouw hun GFT-afval niet gescheiden kunnen aanbieden. Voor mensen die in hoogbouw wonen is het mogelijk om een Gft-container te krijgen. Zij betalen dan ook voor twee inzamelmiddelen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om dit gezamenlijk te doen binnen een gebouw. Hiervoor zijn afspraken met de Vereniging van Eigenaren of de verhuurder zodat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de bewoners wordt. De bewoners moeten dan wel zelf de Gft-container aan straat zetten op de inzameldag.”

Voor verpakkingen zijn bij de diverse hoogbouwlocaties (tijdelijk) verpakkingencontainers geplaats. Ook worden op diverse plekken ondergrondse verpakkingencontainers geplaatst om het nog makkelijker te maken voor de bewoners. “Er draaien geen proefprojecten voor GFT-afval bij hoogbouw. Binnen Twente Milieu is dit wel het geval. Deze projecten worden gevolgd om te zien of het ook in Hof van Twente toepasbaar is.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.