nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

zorgen gemeente belangen over parkeerplekken museum no hero niet weggenomen

Terug

Zorgen Gemeente Belangen over parkeerplekken museum No Hero niet weggenomen

De partij Gemeente Belangen maakt zich nog altijd grote zorgen over de parkeersituatie bij het nieuwe museum No Hero aan de Hengelosestraat in Delden. Dat bleek op dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering. Aanleiding voor de zorgen zijn de parkeerproblemen bij het nieuwe museum More in Ruurlo.

Het college liet vorige maand op vragen van de partij weten dat de bouwaanvraag moet voldoen aan de parkeernorm om de omgevingsvergunning te verkrijgen. “Volgens de parkeernorm van Hof van Twente zijn bij dit bouwplan 8 parkeerplaatsen nodig. Tevens is een aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling voor een bijgebouw ten behoeve van het museum waarvoor 3 parkeerplaatsen nodig zijn. Het (totale) bouwplan bevat 14 parkeerplaatsen; 3 parkeerplaatsen meer dan minimaal nodig is.”

Een antwoord waar de partij niet tevreden mee is. Coby Titshof: “Het college laat weten dat er voldaan wordt aan de norm met de aanleg van 14 plekken. Wij vragen ons af waar die norm precies op is gebaseerd? Als het gaat om een willekeurig gebouw dan kunnen we ons iets bij het antwoord indenken. Maar in dit geval gaat het over een functie die een aantrekkende werking heeft. Wij kunnen ons dan ook niet indenken dat die 14 plekken voldoende zijn.”

Wethouder Scholten liet weten de zorg van de partij te begrijpen. Hij gaf aan dat de gemeente een parkeertoets heeft gedaan en dat op basis van de gehanteerde criteria aan de norm wordt voldaan. “Ik snap echter dat dit gebouw een bepaalde functie heeft en daarom zijn ook de huurder en verhuurder heel nadrukkelijk met elkaar in gesprek om in de omliggende omgeving te komen tot een oplossing.” Wethouder Scholten nodigde Titshof daarnaast uit om langs te komen voor een gesprek waarbij ook de verkeersspecialist van de gemeente aanwezig is.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.