nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting zoutmuseum delden

Terug

Stichting Zoutmuseum Delden

Zoutmuseum Delden positioneert zich als een in Nederland uniek, modern ingericht en interessant museum, dat alle aspecten van zout behandelt, voor de in Twente verblijvende toerist/recreant en een betekenisvolle instelling voor de inwoners, scholen en bedrijven in de regio Twente/Achterhoek in het algemeen en de gemeente Hof van Twente in het bijzonder.

Het museum draait volledig op vrijwilligers, momenteel zo’n veertig in totaal. De groep vrijwilligers bestaat uit onder andere baliemedewerkers, gidsen, onderhouds- en administratieve medewerkers en een zeskoppig bestuur. Stichting Zoutmuseum Delden is een Culturele ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Naast de basisexpositie heeft het museum geregeld tijdelijke exposities. Zo werden er in het verleden onder andere pentekeningen en zoutvaatjes tentoongesteld. Ook wordt er samengewerkt met de Universiteit Twente bij het realiseren van manier om met virtual reality zoutcavernes onder de grond inzichtelijk te maken. Tevens wordt er gekeken hoe samen met studenten van het excellentieprogramma van Saxion de marketing van het museum een nieuwe impuls gegeven kan worden.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder