nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

zien en doen

>

het oude huis in delden

Terug

'Het Oude Huis'

Langestraat Delden

'Het Oude Huis' aan de Langestraat is een van de meest karakteristieke panden in het centrum van Delden. Het gebouw is over één bouwlaag opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder twee aaneengesloten zadeldaken met antracietgrijze Hollandse pannen. In het dak zijn drie dakkapellen met vierruits vensters geplaatst. De voorgevel met de twee trapgevels is boven een gepleisterde plint opgetrokken in rode baksteen en opgesierd met speklagen en decoratieve muurankers. De gevel getuigt van een aantal bouwfasen. Het westelijke deel van het woonhuis is aan de achterzijde ingebouwd. Aan de achterzijde van het oostelijke deel wordt een (nog oorspronkelijke) tuitgevel, boven een klimmend zandstenen fries, bekroond door een driedelige trap rustend op een console met korfboog. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder