nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

zien en doen

>

voormalige rentmeesterij twickel111

Terug

Voormalige rentmeesterij Twickel

De voormalige Rentmeesterij van Twickel werd gebouwd in 1726 als particulier woonhuis van de richter van Delden en is sinds 1838 bezit van Twickel. In 1867 werd het gebouw aan de Hengelosestraat in Delden uitgebreid met torentje en verdieping. De eerste renovatie was omstreeks 1910. Ook in 2013 kreeg het Rijksmonument een grote opknapbeurt.

In 2015 werd bekend dat Twickel een nieuwe huurder heeft gevonden voor het monumentale pand. Geert Steinmeijer gaat zijn kunstcollectie tentoonstellen op de in totaal 600 vierkante meter. Er worden onder andere werken van Damien Hirst, Frank Stella en Karel Appel tentoongesteld. Ook werken uit het hedendaagse China en oude meesters uit de Italiaanse Renaissance en de Franse achttiende eeuw zullen te zien zijn. De collectie omvat ruim 500 objecten. Het museum gaat: ‘Richter van Delden’ heten.

De plannen liepen in oktober 2016 flinke vertraging op door een brandstichting waardoor een groot deel van de uitgevoerde renovatie opnieuw gedaan moest worden. De opening staat nu gepland voor april 2018.

Update: De vrouw die de reddende engel was voor Sara Chmoun voorafgaand aan haar bruiloft op 11 mei, is gevonden. Gertrude Maatman kreeg op maandagmiddag 10 juni al bezoek van het bruidspaar."Na een bijzondere zo...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder